В данъчните складове за горива и алкохол трябва да има

...
В данъчните складове за горива и алкохол трябва да има
Коментари Харесай

Слагат камери в данъчните складове за горива и алкохол

В данъчните хранилища за горива и алкохол би трябвало да има видеонабюдение, реши дефинитивно Народното събрание, заяви БНР.

Видеокамерите би трябвало да бъдат инсталирани на всички места, през които в обектите влизат или напущат транспортни средства, както и да имат опция за различаване на регистрационните номера за идентификация. С окончателните промени се вкарват и нови условия към освободените от данък крайни консуматори. Те следва да употребяват автоматизирани системи за отчетност, които разрешават осъществяването в действително време на надзор на количествата енергийни артикули, които ще се получават и употребяват в обекта.

Складовете, независимо и за своя сметка, би трябвало да обезпечават интернет достъп на митническите органи до автоматизираните системи за отчетност в случаите, когато ще се получават и употребяват в обекта горива, или на чиято територия са ситуирани дестилационни уреди за произвеждане на етилов алкохол и дестилации.

В позиция, изпратена до медиите, БСК обаче се афишират изрично срещу въвеждането на видеонаблюдението на крайните консуматори на енергийни артикули с двойно предопределение.

Според тях забележителна част от плануваните промени вкарват неприемливо високи механически условия и разноски.

Въвеждането на препоръчаните системи за премерване, отчетност и надзор е извънредно скъпо и при множеството предприятия надвишава неколкократно годишната стойност на употребяваните енергийни артикули с двойно предопределение, пишат в позицията си още от БСК.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР