В данъчните складове за горива и алкохол трябва да има

...
В данъчните складове за горива и алкохол трябва да има
Коментари Харесай

Въвежда се видеонаблюдение в данъчните складове за горива и алкохол

В данъчните хранилища за горива и алкохол би трябвало да има видеонабюдение, реши дефинитивно Народното събрание, заяви БНР.

Разпоредбата е част от пакета промени в данъчните закони, които съпътстват проектобюджета за 2020 година

Видеокамерите би трябвало да бъдат инсталирани на всички места, през които транспортни средства влизат в обектите или ги напущат. Те би трябвало да са сложени по този начин, че да има опция за различаване на регистрационните номера.

Складовете, независимо и за своя сметка, би трябвало да обезпечават интернет достъп на митническите органи до автоматизираните системи за отчетност в случаите, когато ще се получават и употребяват в обекта горива, или на чиято територия са ситуирани дестилационни уреди за произвеждане на етилов алкохол.

Мнозинството отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия част от налозите върху приходите на физическите лица и търговците на дребно да остават за общините.

Не мина и предлагането на левицата една пета от размера на налога върху приходите на физическите лица и една десета от Данък добавена стойност от търговски обекти за търговия на дребно да отиват за съответната община. " Някои кметове дори са унижавани да отиват в кабинета на министър-председателя, а някои хора даже и с национални носии, с цел да се покажат какъв брой огромни родолюбци са, единствено и единствено, с цел да получат финансиране за съответен инфраструктурен обект, " съобщи от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

Според Александър Иванов от ГЕРб обаче това ще докара до още по огромен дисбаланс, тъй като 4-5 града ще получат стотици милиони повече, а за дребните общини няма да има нищо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР