В дълго интервю за американската телевизионна мрежа MSNBC, Сноудън говори

...
В дълго интервю за американската телевизионна мрежа MSNBC, Сноудън говори
Коментари Харесай

Едуард Сноудън: Тръмп не познава любов, за която не е трябвало да плаща

В дълго изявление за американската телевизионна мрежа MSNBC, Сноудън приказва за работата му за Националната работа за сигурност на Съединени американски щати и извънредните разкрития за шпионската стратегия на държавното управление. Това се случва преди излизането на неговите записки, осведоми Спутник.
Едуард Сноудън направи необикновен психически портрет на Доналд Тръмп. Според него американският президент търси непрекъснато удостоверение на качествата му от другите хора.
" Мисля, че той в действителност е много елементарен за схващане ", сподели Сноудън в дълготрайно изявление онлайн от Москва за Брайън Уилямс от MSNBC. „ Доналд Тръмп прави усещане на нещо не толкоз значимо, като човек, който в действителност в никакъв случай не е познавал обич, за която не е трябвало да заплаща. “
" И това, което в действителност желае, е просто хората да го харесват. За страдание, това води до доста отрицателни резултати ", сподели Сноудън.
Бившият чиновник на Агенцията за национална сигурност съобщи, че концепцията за национална сигурност е изкривена до степен, в която тя към този момент не пази хората, а пази самата „ система “.
„ Мисля, че сме очевидци на голяма щета, нанасяна на гражданските свободи в Съединените щати, от ден на ден след 11 септември “, сподели Сноудън.
През 2013 година тогавашният чиновник на АСН оповести класифицирана информация за държавна стратегия за всеобщо наблюдаване на публицисти и от този момент се намира в Русия, намирайки краткотрайно леговище. Той бе заставен да направи това, опасявайки се от наказателно гонене по обвинявания в шпионаж според Закона за шпионаж, - същият закон, според който бяха повдигнати обвинявания против Челси Манинг и Джулиан Асанж.
Сноудън счита, че законодателството в сегашната му форма е незаслужено и е „ категорично основано, с цел да забрани застрашаваща отбрана в съда “, защото не прави разлика сред разкриването на национална загадка на публицисти - какъвто беше казусът с него - и на задгранични държавни управления.
Сноудън сподели: „ За страдание не е имало никакво придвижване по диалога от времето на администрацията на Обама, в който споделих на държавното управление, че всичко, което би трябвало да създадат, е да ми дадат право на това, което наричаме„ отбрана в публичен интерес. “
„ Тогава генералният прокурор Ерик Холдър сподели:„ Не можем да обещаем това. Ще обещаем да не ви изтезаваме. “ " За страдание, бих споделил, това не е задоволително ", добави Сноудън.
„ Извадих неща на ярко не с цел да заличавам АСН “, разясни той. „ Направих го, с цел да я реформирам, с цел да й оказа помощ да се върне към идеалите, които всички ние би трябвало да споделяме. “
Сноудън се надява, че един ден може да се върне в Съединените щати и е подготвен да помогне на държавното управление да ускори националната сигурност, само че завръщането няма да бъде допустимо, в случай че обвиняванията против него не бъдат свалени.
Миналата седмица той възобнови настояването си за политическо леговище във Франция, което за първи път направи през 2013 година, откакто избяга от Съединени американски щати. Министърката на правораздаването на Франция съобщи, че поддържа концепцията, само че държавното управление на Еманюел Макрон се дистанцира от нейните мнения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР