В Далечния Изток се е появила още една голяма ядрена

...
В Далечния Изток се е появила още една голяма ядрена
Коментари Харесай

Китай се притесни: Япония тихомълком се превръща в ядрена суперсила

 В Далечния Изток се е появила още една огромна нуклеарна страна в непосредствена непосредственост от китайските крайбрежия, оповестява китайският вестник Sohu, като разяснява, че напълно не става въпрос за Русия или Съединени американски щати. Новият пълностоен състезател на международното нуклеарно полесражение е Япония.

Както написа изданието, страната на " изгряващото слънце “ " седи безшумно “, като се старае да не притегля вниманието към личната си нуклеарна стратегия. За това време под претекст, че развива цивилен атомни електроцентрали, тя е съумяла да акумулира голямо количество нуклеарно гориво.

Към момента насъбраното количество е задоволително за производството на 6000 нуклеарни бомби. А това е изцяло задоволително за заличаването на огромна страна.

" Тя явно осъществя някакъв проект. Всички, които се интересуват от военното дело, споделят: Япония е същинска нуклеарна страна. И прилежащите страни би трябвало да бъдат бдителни! “

Въпреки че Съединени американски щати дълги десетилетия възпират развиването на Япония, този надзор е фиктивен, написа изданието, представено от " Фокус ". Японците са загадъчен народ. Те съумяха да се възползват от поддръжката на американците, с цел да прераснат във водеща мощ. А на интернационалната сцена те са цялостни с упоритости и претендират да играят по-важна роля. И може би даже да провокират петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, споделят китайците.

Днес, макар обстоятелството, че японците сами не създават нуклеарно оръжие, те са водачи в потреблението на нуклеарните технологии, отбелязва изданието. И през годините Япония е натрупала задоволително нуклеарен материал. Следователно упоритостите й на международната сцена не трябва да се подценяват. Ако избухне война, японците бързо ще основат нуклеарни оръжия - имат задоволително първични материали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР