В далечен Китай имат иновативно решение за справяне с наводненията.

...
В далечен Китай имат иновативно решение за справяне с наводненията.
Коментари Харесай

Хеби - градът, който се справя с наводненията

В отдалечен Китай имат новаторско решение за справяне с наводненията. Вижте какво съставлява градът-гъба и по какъв начин работи.

Провинцията е Хънан, градът Хеби, прочут още като град-гъба. Както проличава и от името, той безусловно може да попива. Проливните дъждове не са необичайност в региона и с цел да се оправи с локалните наводнения, локалната власт подхожда новаторско. През 2015 година стартира построяването на град-модел, в който всички настилки са от специфичен - шуплест асфалт, който може да попива водата.
Сън Хъсияхуа, заместник-директор в Дирекция " Озеленяване ": Тази повърхнина пропуща водата. Материалът е шуплест асфалт. Да си създадем опит - дейно поема водата при лек, сдържан и мощен дъжд. Дори когато вали по него се върви умерено.
Новата настилка освен всмуква течността, само че и я съхранява - в подземни контейнери. И при положение на потребност тя може да се употребява. А с цел да е с положително качество, на входовете на Хеби са построени специфични зелени пояси, които способстват за пречистването на водата.

Освен ефикасен, градът-гъба се оказва и прелестен за живеене.
Би Джинг: Преди, когато валеше, имаше доста локви. Сега е по-добре. А и зелените пояси на южния и северния вход на квартала са доста приятни, пречистват и дъждовната вода.
Китай продължава да търси разновидности за ефикасна и новаторска урбанизация, само че към този момент залага не толкоз на количеството, какъв брой на качеството на плановете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР