В далаверата с прилапването на Пловдивския панаир се преплитат биографиите

...
В далаверата с прилапването на Пловдивския панаир се преплитат биографиите
Коментари Харесай

Христо Иванов: В далаверата с Пловдивския панаир излизат имената на Гергов и Цацаров

В далаверата с прилапването на Пловдивския панаир се преплитат биографиите на Георги Гергов и Сотир Цацаров и тази история е емблематична за цялата история на българския мафиотски преход. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в живо включване от Варна.

Той взе участие в митинг пред постройката на общината, където трябваше през днешния ден да се гласоподава предложение на кмета Иван Портних за апортиране на акциите на община Варна в Пловдивския панаир. В последна сметка точката беше отсрочена.

Ако акциите бъдат трансферирани на сдружението на Георги Гергов “Пълдин Туристинвест” АД ще стане притежател на 79.3% от „ Международен панаир Пловдив “ АД - дял, осигуряващ му квалифицирано болшинство при вземането на решения.

“Гергов е емблематична фигура на българското задкулисие и далаверата с прилапването на Пловдивския панаир е емблематична за цялата история на българския мафиотски престъпен преход. Тази история по този начин през нея се преплитат биографиите на Георги Гергов и на Сотир Цацаров и дава подтекст на въпроса от кое място се появи Цацаров, с цел да оглави прокуратурата. Защо в този момент Цацаров като ръководител на комисията за битка с корупцията си затваря очите за всичко, което се случва?”, сподели Иванов.

Христо Иванов напомни, че Цацаров като основен прокурор беше част от “ЦУМ-гейт”, който се разви точно в друга емблематична постройка с национално значение, попаднала под контрола на Гергов.

“Всичко това е част от черната дупка Георги Гергов и черната дупка на българския преход. Сега те се пробват за следващ път в продължение на години да не престават с опита да прилапат остатъчния дял на страната в Пловдивския панаир”, сподели той и разгласи, че митингите против договорката ще продължат.

През 2017 година Варненският общински съвет взема решение да върне тези акции на страната, което не се е случило до през днешния ден.

“Акциите са на страната, на Министерството на стопанската система. Решението на общинския съвет не е изпълнено. В министерството на стопанската система се оказа, че няма безусловно никаква диря във връзка с това взето решение”, съобщи депутатът в последното Народно заседание Стела Николова, която е номер 3 в листата на “Демократична България” във Варна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР