В „Да, България” има авторитарност и нещата се разминават с

...
В „Да, България” има авторитарност и нещата се разминават с
Коментари Харесай

Изключеният Лалов: В ДБ има авторитарност и нещата се разминават с публично заявеното

В „ Да, България” има авторитарност и нещата се разминават с обществено декларираното, съобщи пред Нова ТВ някогашният арбитър, в този момент общински консултант в Столичния общински съвет Методи Лалов. През седмицата той беше изключен от „ Да, България”.

„ Една организация в случай че не действа по отношение на разпоредбите и демократичните правила, няма по какъв начин да прокарва такива правила и правила в обществото. Месеци откакто станах част от „ Да, България”, по покана на Христо Иванов, видях, че нещата се разминават от обществено заявеното”, сподели Лалов.

„ Отидох там със поръчката и поканата, че ще бъда индивидът, който ще следи за прецизно съблюдаване на разпоредбите в общината, да няма корупционни практики. Няколко месеца по-късно трябваше да бъда убеждаван, че шестима от 12-те съветника би трябвало да влязат в едни фондове в общинския съвет, където взимат по 4000 лв. за 1 час месечно работа. Тогава го направи персонално Христо Иванов. Той ми сподели, че би трябвало да влезем в тези фондове, че тези пари ще трябват на партията”, съобщи Лалов.

По думите му той самият се противопоставил на това и тогава почнали вътрешни брожения.

„ Оттогава стартира изстудяване на нашите отношения”, сподели Лалов.

Той подлага на критика и метода, по който в „ Да, България” са избирали хората, назначавани на обществени постове.

„ Говореше се за осъществяване на вътрешни избори за установяване на претендентите за обществени постове, само че такива избори не се организираха. Никой не ми отговори за какво. Тези назначения се вършат по най-недемократичния метод, вършат се по късни доби, внасят се листи за обществените постове в последния вероятен момент”, сподели Лалов.

Освен това дали ще участваш в общинските структури, решавало политическото управление на партията. „ Това основава зависимости. Ако слушаш – получаваш 4000 лв., а в случай че не слушаш - не получаваш. Когато се противопоставих на всичко това, тази сума се понижи на 2000 лв.. Питам управлението – половин кражба не е ли кражба?”, съобщи Лалов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР