В COVID отделенията на болниците ще могат да се образуват

...
В COVID отделенията на болниците ще могат да се образуват
Коментари Харесай

ЦИК с нови решения за избирателите с коронавирус

 В Коронавирус отделенията на лечебните заведения ще могат да се образуват обособени секции, отвън тези за останалите пациенти, настанени в тях. Условието за формиране на двата типа секции в лечебните заведения за парламентарните избори на 4 април е да има най-малко 10 гласоподаватели. Това реши на днешното си съвещание Централната изборна комисия.

Същото е изискването за формиране на изборни секции в домове за възрастни хора, други обществени институции и на плавателни съдове под българско знаме.

Ръководителите на лечебни заведения и обществени домове би трябвало да осведомят кмета на съответната община до 1 април за образуването на изборна секция.

Разделянето на секциите в лечебните заведения на такива за заболели от ковид и за останалите пациенти е в съгласие със здравните управляващи. Въвежда се експлицитна възбрана заболели от ковид да гласоподават в секциите за останалите пациенти в болничното заведение и противоположното. Освен това двете секции може да са в една постройка, само че би трябвало да са с подобен друг режим на достъп, стана ясно от решението на ЦИК.

Изискванията за секциите в Коронавирус отделенията са същите като тези за мобилните урни, които ще посещават по домовете гласоподаватели, които са под карантина - членовете им ще имат защитни костюми, защитни шлемове, ръкавици и маски с най-висока отбрана. Предоставя се и опция членовете на тези секции да се имунизират.

3,77 млн. лева с Данък добавена стойност пък ще коства компютърната обработка на изборните резултати, което ще се прави от " Информационно обслужване ". След договаряния първичната препоръчана цена от " Информационно обслужване " от 3,9 млн. лева е била понижена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР