В четвъртия ден от погребението на руския опозиционер Алексей Навални

...
В четвъртия ден от погребението на руския опозиционер Алексей Навални
Коментари Харесай

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Руснаци продължават да оказват почит пред гроба на Навални

В четвъртия ден от погребението на съветския опозиционер Алексей Навални в Москва, в понеделник стотици хора не престават да се стичат на Борисовското гробище, с цел да му окажат последна респект. В неделя доста от пристигналите не съумяха да положат цветя върху могилата, защото в 17 часа гробището беше затворено.

Въпреки наложеното от съветските управляващи ограничаване за времето, което хората можеха да останат край гроба - едвам оставят цветята, то не стигна на поклониците. След затварянето на вратите на гробището, останалите извън започнаха да скандират " Навални " и да хвърлят цветята през оградата, а в понеделник още веднъж се оформи опашка от пристигнали да се сбогуват с най-яростния критик на съветския президент Владимир Путин.

От положените цветя на процедура към този момент не се вижда кръстът на гроба, който всекидневно е висок 1.7 метра, отбелязва съветското издание Медуза.

В същото време Канада разгласи нови наказания против съветски публични представители, свързани със гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални и с " грубите и систематични нарушавания " на правата на индивида от страна на Русия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Новата серия канадски наказания са ориентирани против шест високопоставени съветски длъжностни лица и чиновници на прокуратурата, правосъдната система и службите за осъществяване на наказванията. Според изказването на Отава те " са взели участие в нарушаването на човешките права на Навални, в жестокото му наказване и в последна сметка в неговата гибел ".

" Заедно с нашите сътрудници Канада ще продължи да оказва напън върху съветското държавно управление да организира цялостно и транспарантно следствие на гибелта на Навални ", добави външната министърка Мелани Жоли.

След гибелта на Алексей Навални, гневен критик на Владимир Путин, държавното управление на Джъстин Трюдо привика съветския дипломат в Канада, с цел да " изиска цялостно и транспарантно следствие " на гибелта му. Руският опозиционер умря на 16 февруари при неразбираеми условия в арктическа затворническа колония, където излежаваше 19-годишна присъда за " екстремизъм ". Той беше на 47 години.

Семейството му, околните му и доста западни водачи упрекват съветския президент Владимир Путин за гибелта му, която дефинират като " ликвидиране " - обвинявания, които Кремъл изрично отхвърля. Самият съветски държавен глава към момента не е коментирал гибелта на главния си политически конкурент, чието име той в никакъв случай не произнася, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция в понеделник.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР