В Четвърти енергоблок на Нововоронежката АЕЦ успешно приключи зареждането на

...
В Четвърти енергоблок на Нововоронежката АЕЦ успешно приключи зареждането на
Коментари Харесай

В Четвърти енергоблок на Нововоронежката АЕЦ завърши успешно зареждането на ядрено гориво


В Четвърти енергоблок на Нововоронежката АЕЦ сполучливо завърши зареждането на нуклеарно гориво в реактора ВВЕР-440. Подобна процедура е осъществявана 43 пъти от началото на употребата на енергоблока.

„ Зареждането на нуклеарно гориво стартира на 26 ноември. За това време в дейната зона на реактора бяха заредени 349 топлоотделящи сборки и 73 поглъщателя. Осигурихме физическата подготвеност на енергоблока за стартиране. Всички по-нататъшни стъпки ще бъдат свързани с приемане на позволение от „ Ростехнадзор “, разяснява заместител основният инженер по употребата Андрей Меремянин.

В рамките на модернизацията и удължаването на периода на употреба на енергоблока бяха осъществени повече от 40 действия. След приключването им срокът на употреба на осъвременения енергоблок ще бъде продължен с още 15 години. Така той ще може да работи общо 60 години.

Извън Русия, по аналогични планове са издигнати 29 енергоблока – в България, Армения, Унгария, Германия, Чехия, Словакия, Украйна и Финландия. В Руската федерация те са шест – два в Нововоронежката АЕЦ и четири в Колската АЕЦ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР