В четвъртък войната на Русия в Украйна навлезе в третата

...
В четвъртък войната на Русия в Украйна навлезе в третата
Коментари Харесай

Русия отхвърли обвинението на Украйна в геноцид, докато инвазията навлиза в трета седмица

В четвъртък войната на Русия в Украйна навлезе в третата си седмица, като нито една от поставените цели не беше реализирана, макар че хиляди хора бяха убити, повече от два милиона станаха бежанци, а хиляди бяха принудени да се крият в обсадените градове под непрестанни бомбардировки, съобщи Ройтерс.

Украйна съобщи, че Русия е направила "геноцид ", като е бомбардирала детска болница в град Мариупол . Русия съобщи, че известията са "фалшива вест ", защото постройката е някогашен родилен дом, който от дълго време е високомерен от бойци.

Заявените от Москва цели за смазване на украинската войска и събаряне на прозападното държавно управление на президента Володимир Зеленски остават недостижими, защото Зеленски не е разтърсен, а западната военна помощ се излива през полската и румънската граница, разяснява Ройтерс.

Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи в четвъртък, че огромна съветска колона северозападно от Киев е постигнала дребен прогрес за повече от седмица и търпи непрекъснати загуби. Той добави, че с повишаването на броя на жертвите съветският президент Владимир Путин ще би трябвало да употребява всички въоръжени сили, с цел да размени загубите.

Путин съобщи, че настъплението на силите му в Украйна върви по проект и график. Русия назовава нахлуването си "специална интервенция " за обезоръжаване на съседката си и изтласкване на водачите, които назовава "неонацисти ".

Водените от Запада наказания, целящи да откъснат съветската стопанска система и държавно управление от интернационалните финансови пазари, също започнаха да дават резултат - съветският пазар на акции и рублата се сринаха, а елементарните руснаци побързаха да натрупат пари в брой.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР