В четвъртък властите в Германия решиха да задържат окончателното отпускане

...
В четвъртък властите в Германия решиха да задържат окончателното отпускане
Коментари Харесай

Германия спря временно окончателното плащане по последната спасителна програма за Гърция



В четвъртък управляващите в Германия взеха решение да задържат окончателното разпределяне на средства за Гърция по последна избавителна стратегия, което е показателно, какъв брой мъчно ще бъде на Атина да си възвърне финансовия суверенитет даже и след нейното излизане през август от осемгодишния режим на три интернационалните избавителни стратегии.

Министрите на финансите в еврозоната, известни като Еврогрупата, утвърдиха на срещата си в четвъртък в Брюксел изплащането на последните общо 15 милиарда евро от помощта за Гърция, само че в последните минути Германия отхвърли да подпише съглашението, оповестяват агенциите  " Уолстрийт джърнъл " и Блумбърг.

Временно отсрочване е реалност, откакто в края на юни гръцкият министър председател Алексис Ципрас разгласи, че ще отсрочи плануваното за това лято увеличение на Данък добавена стойност (данък добавената стойност) на пет острова в Егейско море, които са наранени от миграционната рецесия.

Германия обаче съобщи, че Гърция ще би трябвало да запълни отворената по този метод бюджетна дупка в размер на 28 млн. евро чрез други съкращения на разноските и основно от бюджета за защита, заяви " Уолстрийт джърнъл ".

Европейският комисар по икономическите въпроси Пиер Московиси обаче уточни пред кореспонденти в Брюксел, че забавянето не заплашва самото заплащане, което ще бъде осъществено " навреме ". След края на третата избавителна стратегия през август Гърция ще остане в по този начин наречения режим на засилен контрол, който ще включва тримесечни прегледи на нейните финанси, удостовери Московиси.

" Всички знаем, че самата сума не е доста огромна ", съобщи Клаус Реглинг, който оглавява Европейския механизъм за непоклатимост (спасителния фонд на еврозоната), визирайки дупката в гръцкия бюджет от 28 млн. евро. Агенция Блумбърг  осведоми, че гръцкото държавно управление се е заело да увеличи ставката на Данък добавена стойност за егейските острови в края на годината и да компенсира изгубените от това отсрочване доходи. " Това беше значима стъпка, която се надяваме, че ще даде опция и на Германия да утвърди заплащането ", заключи Реглинг.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР