В четвъртък вечер за пореден път станахме свидетели на това,

...
В четвъртък вечер за пореден път станахме свидетели на това,
Коментари Харесай

ЦСКА – роден за европейски победи

В четвъртък вечер за следващ път станахме очевидци на това, че във футбола има закономерности, които са непреходни. Играта е динамична, развива се, трансформира се, само че традициите и повелите остават вечно. ЦСКА още веднъж сподели, че без значение от събитията и моментното положение, когато става въпрос за дуели от евротурнирите, отборът е кадърен на подвизи. И втората поредна победа над Базел в рамките единствено на 2 години потвърждава това.

Да, алените още не са си обезпечили присъединяване в групите на Лигата на конференциите, само че показаното на стадион " Васил Левски " записва следващата славна страница в армейската история. И в Борисовата градина не престават да мечтаят единствено тъй като са ЦСКА и носят на гърдите си завета на предходните генерации.

Към този миг база за съпоставяне сред алените и швейцарците няма. Едните разполагат с порутен стадион, клубът е раздиран от вътрешни напрежения сред почитателите, а част от последователите бойкотират, несъгласни с политиката на управлението, съставът към момента е неизбистрен, селекцията главно се прави късно, а тимът показва съмнения, които към този миг се назовават " неточности на растежа "...
 ЦСКА постоянно продължава напред след победа с 1:0 вкъщи
ЦСКА постоянно продължава напред след победа с 1:0 вкъщи

Статистиката е безапелационна

И този отбор се изправи против мощна селекция, формирана от футболисти, минали през най-високите стъпала на европейския футбол. Играчи, на които всичко им е подредено и чието възобновяване, подготовка, база, заплати даже не влизат в графата " мечтани " за множеството от момчетата на Саша Илич.

На терена обаче разликата бе с противоположен знак. ЦСКА потвърди, че е роден за огромни европейски вечери и Базел бе подложен на колене. Армейците победиха тъкмо както пожела сръбският ментор - с отборна игра. След последния съдийски сигнал мнозина последователи на алените несъмнено са се впуснали в сладки разногласия кой е бил най-хубав през 90-те минути. Едните са били за Християн Петров, други за Линдсет и Грасес, трети за Турицов или Вион, а значително са изтъквали спасяването на Бусато в последната минута на първото полувреме.... И всеки един има право. Саша Илич реализира това, за което се говореше в последните 2-3 години. Той върна настроението, вкара динамичност, многообразие и експанзия, а ротациите към този момент са плюс, а не проблем...

За алените следва по-трудното. На реванша те ще срещнат един можещ, окуражен и подготвен на всичко противник, за който продължаването напред е задача номер едно. И даже армейската приказка в Европа да не продължи, то триумфът в София би трябвало да даде нужното самочувствие и да послужи за катализатор на възхода за идните мачове по родните терени. Защото единствено дни след реванша армейците ще имат сериозен тест, който няма да е единствено игрови, а и прочувствен, и психически. Тест, в който би трябвало да затвърдят показаното в четвъртък вечер на Националния стадион, когато получихме следващите ярки доказателства, че харизмата не се купува с пари, а заучените изречения, колкото и мощни да са, не значат нищо, когато са изречени популистки.

Каквото и да стане на реванша, играчите на ЦСКА могат да бъдат горди с постигнатото, тъй като даже да отпаднат, ще го сторят против водещ европейски тим, а няма да преклонят глава пред симпатична група плетачи на риболовен мрежи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР