В четвъртък вечер Арсенал приключи по повече от знаменателен начин

...
В четвъртък вечер Арсенал приключи по повече от знаменателен начин
Коментари Харесай

Липсата на интерес към Арсенал удари историческо дъно

В четвъртък вечер Арсенал завърши по повече от показателен метод присъединяване си в груповата фаза на Лига Европа, като разгроми гостуващия БАТЕ Борисов с 6:0. Макар отборът на Арсен Венгер от дълго време да си бе обезпечил лидерската позиция в своята група H, момчетата на френския ментор не демонстрираха грам жалост към белорусите, които преди тази среща таяха някакви очаквания за класиране в идващия стадий. При въобще първото си присъединяване в Лига Европа (откакто шампионатът носи това наименование – б.р.) „ артилеристите” си подсигуряваха класиране напред, като разчитаха най-вече на юноши и запаси и позволиха едвам 1 проваляне по пътя към елиминациите. С представянето си лондончани несъмнено се обрисуват като един от главните любимци за спечелването на трофея.

Арсенал смля БАТЕ, Звезда също се класира

Всичко това би трябвало да радва редовия почитател на Арсенал, само че колкото и оглушителен да бе триумфът от нощес, толкоз по-звучна беше присъдата на последователите. Парадоксално отборът от Северен Лондон остана на единствено гол от изравняването на най-разгромния си триумф на европейската сцена във вечерта, белязала исторически отлив по трибуните на „ Емиратс”. Мачът против БАТЕ ще остане в аналите като най-слабо посетения, откогато Арсенал играе семействата си на въпросното оборудване. С други думи казано – в никакъв случай преди през последните 11 години трибуните на „ Емиратс” не са били толкоз празни за дуел на „ топчиите”.

Медиите на всички места в Англия се впечатлиха от множеството пустеещи седалки на стадиона, чийто потенциал е малко над 60 хиляди места. По публични данни продадените билети са били 54 648, само че това не значи, че всички притежатели са се възползвали от скъпите хартийки. Всъщност пресата в страната се сплотява към мнението, че на „ Емиратс” е имало по-малко от 30 хиляди души.

Ясно е, че ползата към мач без значение за съдбините на обичания клуб, няма по какъв начин да бъде величествен, но в това време никой не е очаквал чак толкоз видна индиферентност. Определено загубата с 1:3 от Манчестър Юнайтед на същия този стадион през уикенда е съдействала за отрицателното събитие.

В конференцията след мача мениджърът Арсен Венгер опита да не придава особена значимост на рехавото наличие по трибуните. „ Според мен човек не помни за това, щом един път стъпи на терена”, сподели опитният ментор. „ Вярно е, че избираме стадионът да бъде цялостен, само че довечера нямаше никакъв залог в мача. Няма значение какъв брой души са заели местата си на трибуните, ние сме длъжни да им предоставим това, което чакат. Точно това и сторихме.”

„ Трябва да уважим решението на нашите почитатели. Те знаят, че сме първи в групата си по този начин или другояче. Можеше да се чака (ниската посещаемост – б.р.”

„ Разгледайте и финалната вечер от групите на Шампионската лига. Самият аз видях доста игрища, които не бяха цялостни или пък бяха на половина празни. Това е проблем при груповата фаза”, добави Венгер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР