В четвъртък в сирийското въздушно пространство стана опасен инцидент с

...
В четвъртък в сирийското въздушно пространство стана опасен инцидент с
Коментари Харесай

Американските войски трябва да се приберат, преди да се е случило нещо ужасно

В четвъртък в сирийското въздушно пространство стана рисков случай с присъединяване на два американски изтребителя и ирански пътнически аероплан, пътуващ за Бейрут. Това написа американското списание The American Conservative, представено от организация " Фокус ".

Ирански пътнически аероплан, летящ от Техеран за Бейрут, се отклони от курса и снижи внезапно, с цел да избегне конфликт, вследствие на което няколко пасажери бяха ранени. След това той кацна в Бейрут, както оповестиха в четвъртък вечерта иранска и ливанска малките екрани. Иранските медии и проиранските медии в Ливан демонстрираха видео фрагменти от случая, снимани от пасажери. Те демонстрират един изтребител, който лети до самолета на частната иранска самолетна компания „ Махан Еър “.

За благополучие при случая никой не е умрял, само че това не трябва да се случва още веднъж. Можем да се радваме, че нямаше конфликт и не стана извънредно злополучие, само че за какво американските изтребители летят толкоз покрай ирански пътнически аероплан, че водачът да е заставен да промени курса и да се снижи? Пилотът надали би подхванал такива крайни ограничения, без да има задоволително аргументи. Централното командване удостовери, че изтребителите са американски и сподели, че водачите са на рутинни патрули по сигурността от съдружната база Ал Танф в Югоизточна Сирия. Този случай още веднъж подсети, че американското военно наличие в Сирия е неразрешено и нелегално. Американските бойни самолети нямат какво да търсят в сирийското въздушно пространство, а американските войски не би трябвало да бъдат ситуирани на сирийска територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР