В четвъртък Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие ще вземе

...
В четвъртък Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие ще вземе
Коментари Харесай

Борисов обеща отново пари на производителите на тютюн

В четвъртък Управителният съвет на Държавен фонд " Земеделие " ще вземе решение за погашение на дължимите суми на тютюнопроизводителите от Североизточна България, които имат вземания от частна гръцка компания от 2016 година

Това съобщи министърът-председателят Бойко Борисов на среща с представители на тютюнопроизводителите в шуменското село Пристое.

Той ги увери, че всички ще си получат парите и акцентира, че до момента в който той е министър председател за тях пари ще има.

Издължаването ще стане посредством държавната помощ " Де минимис ".

На срещата министър председателят посъветва производителите да създадат описи дружно с кметовете и регионалните шефове и да отидат във Фонда.

По думите му с налозите ще бъде по-трудна работата, защото това, което може да се направи е единствено отлагане.

" И Господ да слезе налози не може да опрости ", акцентира министър председателят.

Той напомни и какъв проблем е станал при разсрочването на задълженията на мюфтийството.

" Видяхте какъв писък се наддаде ", добави Борисов.

Той увери производителите, че в случай че са имали пряк проблем с страната още през днешния ден той е щял да бъде решен.

" България не е единствено на жълтите павета. България е и тук - това са хора отрудени - в земята, в тютюна. За какво ли не се харчат пари, те заслужават да им обърнем внимание ", уточни министър-председателят и добави, че са нужни към 1,5 млн.-2 млн. лева

Премиерът ги посъветва още и да внимават когато се обвързват с частници, тъй като страната тогава доста мъчно може да се намеси.

Припомняме, че в събота, 30 март, тютюнопроизводители протстираха и блокираха пътя Шумен - Силистра. Причината е неизплатени средства от гръцка компания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР