В четвъртък Турция ще пусне в експлоатация втори сондажен кораб,

...
В четвъртък Турция ще пусне в експлоатация втори сондажен кораб,
Коментари Харесай

Турция пуска в експлоатация втори сондажен кораб в Източното Средиземноморие

В четвъртък Турция ще пусне в употреба втори сондажен транспортен съд, който ще стартира интервенции по сондиране покрай Кипър при започване на месец юли. Това разгласи турският министър на енергетиката Фатих Дьонмез, съобщи Reuters, представена от организация " Фокус " -
Турция и държавното управление на кипърските гърци имат припокриващи се искания за пълномощия за изследванията на петрол и газ в тази част на Средиземно море - област, която се смята за богата на находища.
Анкара към този момент има транспортен съд в района. Това е „ Фатих “. „ Вторият ни транспортен съд е на път да бъде подготвен. Ще изпратим „ Явуз “ в четвъртък “, разясни още Дьонмез.
Припомняме, че по-рано Кипър издаде заповеди за арест на екипажа на турския сондажен транспортен съд " Фатих ", закотвен покрай брега. Причината - хипотетично нарушение на територия, върху която островът има право на изследвания за петрол и газ.
Знаете, двете страни са във влошени връзки след етническия спор от 1974 година, който раздели острова сред гръцко и турско кипърско население, както и от последните находки на природен газ в морето към Кипър.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР