В четвъртък цените на двата основни сорта петрол се сринаха

...
В четвъртък цените на двата основни сорта петрол се сринаха
Коментари Харесай

Цените на петрола се сринаха


В четвъртък цените на двата съществени сорта нефт се сринаха главно заради опасенията за задълбочаващият се търговски спор сред Съединени американски щати и Китай и данните за повишаването на запасите от горива в Съединени американски щати.

Намаляват опасенията във връзка дефицит от нефт на пазара и това е в основата на мощния спад и на двата съществени сорта нефт. Анализаторите означават и въздействието от една страна увеличението на запасите от нефт в Съединени американски щати, от друга – нарастването на производството от нефтопреработващите фабрики по отношение на настъпващия летен сезон. Продължава да се задълбочава и комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай. От Вашингтон пристигна новината, че още китайски компании може да бъдат включени в черния лист.

В късните следобедни часове в четвъртък Brent се срина с 4,2 %, а WTI – с 5,2 %.

Фючърсът за петрола вид Brent за месец юли на борсата ICE Futures в Лондон сутринта на 24 май се търгува на равнище близо до затварянето в четвъртък – 68,55 $ за барел или минус 3,55 %. В четвъртък търговията приключи при цена от 67,94 $ за барел.
Договорът за юли за петрола вид WTI на NYMEX се котира при цена от 58,60 $ за барел, като при затварянето бе на равнище от 58,18 $ за барел. Спадът при WTI доближава до 4,81 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР