В четвъртък сутринта ресорният вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева

...
В четвъртък сутринта ресорният вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Г-жо Захариева, това ли е вашата Европейска България?

В четвъртък сутринта отрасловият вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева разгласи във фейсбук, че няма смяна на позицията на Европейската комисия във връзка с наблюдението върху България. Тя изясни, че Европейска комисия счита въпросът с мониторинга върху българското правораздаване за завършен, макар че мониторингът продължава, до момента в който няма позиция на Съвета на Европейски Съюз. Министър Захариева не разяснява рецензиите в европейския учебен срок за изчезналите присъди за корупция по върховете на властта. Бившият правосъден министър Христо Иванов отговори на Захариева също с коментар във фейсбук.

" Г-жа (Екатерина) Захариева си е спомнила, че на нейната другояче гламурна външнополитическа визия има една много непрегледна кръпка - тя дава отговор и за правосъдната промяна. И се е хвърлила да брани достойнството на кабинета. А дружно с него - на цялото смрадливо задкулисие, което последният обслужва.

Права е вицепремиерката, няма смяна в позицията на Европейска комисия. А позицията на Европейска комисия е, макар цялата политиканска непоследователност на Юнкер, че мониторингът няма да отпадне, до момента в който това не бъде подкрепено от Съвета на Европейски Съюз. И тъй като в Съвета на Европейски Съюз има страни, в които вътрешнополитическата цена да се назова черното в България - бяло е прекомерно висока, там такова решение не минава.

Съответно, мониторингът си стои. Предаден от всички, сакат, провесен в цялостна безтегловност, само че стои като историческо увещание, че присъединението към Европейски Съюз не стана, с цел да може едни да цоцат фондове, а други да се кипрят в Брюксел. Стана, с цел да се извърши вярата за истина и правда на генерации българи, които схващат това под името “европейски гражданин”.

И в този момент, щом госпожа Захариева по този начин и по този начин за малко си е спомнила за малко некомфортния придатък към своето портфолио, се запитвам дали си дава сметка за цената, която плащаме за “великото постижение” мониторингът да бъде сплескан, без да бъдат направени промените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР