В четвъртък сутрин стотици полицейски служители са претърсили имоти на

...
В четвъртък сутрин стотици полицейски служители са претърсили имоти на
Коментари Харесай

Стотици германски полицаи претърсиха имоти на поддръжници на Хамас из цялата страна

В четвъртък заран стотици полицейски чиновници са претърсили парцели на членове и почитатели на „ Хамас “ в Германия.

Акцията им идва след формалната възбрана за образуване на мероприятия и действия, които поддържат оповестената от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация „ Хамас “.

По оценка на немската работа за вътрешно разузнаване екстремистската формация има към 450 членове в страната. Дейността им варира от изложение на благосклонности и пропагандни действия до финансиране и набиране на средства за подсилване на организацията в чужбина, съобщи Associated Press.

" Продължаваме поредните си дейности против радикалните ислямисти ", съобщи немският министър на вътрешните работи Нанси Файзер.

Общо 16 парцела са били претърсени от 500 полицейски чиновници в Берлин и провинциите Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия и Шлезвиг-Холщайн.

Само в столицата са били претърсени 11 места от 300 служители на реда за изземване на доказателства. Седем от локациите са били свързани с „ Хамас “, а четири - със „ Самидун “.

„ Самидун " (Samidoun) е организацията, която стои зад честването в Берлин във връзка нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври.

С влизането в действие на формалната възбрана от 2 ноемви, „ Самидун “ беше разпусната.

След началото на военните дейности сред " Хамас " и Израел Германия пробва да затегне контрола върху групи, подкрепящи антисемитизма, както и върху речта на омразата, популяризирана главно в обществените мрежи.

Междувременно немски полицейски чиновници са провеждали и друга интервенция, само че ориентирана против така наречен " жители на Райха ", чиито последователи отхвърлят легитимността на следвоенната конституция на Германия.

Заподозрените, на възраст сред 25 и 74 години, са упрекнати в основаване на незаконна организация, оповестиха публични лица.

Те " обиждали и в някои случаи всеобщо заплашвали държавните институции в цяла Германия, основно посредством обществените медии ", съобщи вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман, представен от немската осведомителна организация dpa.

Претърсени са жилища в осем федерални провинции. Иззети компютри, смарт телефони и други носители на данни. Намерен е и празен револвер.

Прокуратурата в Мюнхен, която управлява обиските, съобщи, че задачата на обвинените е била да дестабилизират Германия и нейните институции.

Според данни на немските управляващи към 2021 година почитателите на придвижването наброяват 21 000 души.

През декември 2022 година, някои от заговорниците на който бяха членове на екстремисткото придвижване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР