В четвъртък силна тропическа буря засегна региона на Хюстън, Тексас,

...
В четвъртък силна тропическа буря засегна региона на Хюстън, Тексас,
Коментари Харесай

Бурята Имелда заличи от пазарите 4 милиона барела петрол дневно в Тексас

В четвъртък мощна тропическа стихия засегна района на Хюстън, Тексас, като съгласно някои ситуацията в щата е по-тежко, в сравнение с беше след урагана Харви. Силните дъждове заляха някоко града, които са в сърцето на огромната петролна индустрия, защото там е ситуиран клъстър от рафинерии и петрохимически и експортни уреди. По данни на oilprice.com произвеждане на стойност 4 млн. барела на ден е прекратено, като някои от мощностите ще се нуждаят от седмици, с цел да се възстановят.

Имелда, както е наречена тропическата стихия, удари с по-лека мощ на ветровете от урагана Харви, само че същинската вреди, които тя нанесе, бяха в резултат на " грандиозното, катастрофично наводняване ", както показват от Националната организация за времето. В резултат на " рисковите продължаващи стихии " тук-там водата доближи ниво от над 30 см. тук-там, а се чака през днешния ден някои елементи от щата да са залети от 80 см вода.

Още в четвъртък от ExxonMobil показаха, че стопират производството на 370 хиляди барела на ден в рафинерията си в Бомонт. " В рафинерията и петролния комплекс се прави предварителна оценка на вредите от бурята ", сподели представител на компанията, представен от Chron. " Съоръжението извърши безвредно редовно прекъсване на работата. " Други рафинерии обаче работят обикновено, като Valero показват, че тяхната в Порт Артър не е наранена от бурята, въпреки че най-голямата рафинерия в града - Motiva напълно прекрати активност.

Въпреки че множеството рафинерии стопираха работа следено, някои от тях бяха тежко наранени от превалявания, което значи, че вредите по тях занапред ще би трябвало да бъдат оценени. Въз основа на представянето на промишлеността по време на ураганите Рита и Катрина, от Goldman Sachs позволяват, че за към 10% от 4-те млн. барела на ден произвеждане, което беше изгубено, ще са нужни най-малко няколко месеца за възобновяване.

В района бяха канализирани милиарди долари за нов вложения в разнообразни сегменти от петролната индустрия, в това число в нови рафинерии и индустриални мощности. Само ExxonMobil е в развой на реализирането на 20-годишния си проект, наименуван " Разрастване на залива ", посредством който компанията ще влага 20 милиарда $ в 11 мощности. По-рано през годината ExxonMobil и Катар дадоха зелена светлина за построяването на оборудване за експорт на полутечен природен газ в Събайн пас, Тексас, на стойност 10 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР