В четвъртък президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови критиките си

...
В четвъртък президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови критиките си
Коментари Харесай

Тръмп отново нападна Фед относно прекалено агресивната политика на повишаване на лихвите



В четвъртък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп възобнови рецензиите си против Федералния запас, определяйки като " неуместна " политиката на централната банка на повишение на лихвите, защото тази политика прави по-скъпо за неговата администрация да финансира нарастващия недостиг.

" Плащам високи лихви заради нашия Фед. Бих желал нашия Фед да не е толкоз нападателен, тъй като мисля, че те вършат огромна неточност ", съобщи Тръмп в изявление за предаването Fox & Friends в четвъртък заран, оповестява Ройтерс.

Това е неговата втора вербална офанзива по отношение на централната банка на Съединени американски щати през последните 24 часа след вчерашните нападателни разпродажби на акции на фондовите пазари на Уолстрийт.

След приключването на ужасната за вложителите комерсиална сесия в сряда, Тръмп назова Федералния запас " вманиачен ", " полудял ", " комичен " и " прекомерно високомерен ", като уточни, че повишението на лихвите е " прекомерно нападателно " и съставлява " огромна неточност ".

" Проблемът, който имам, е с Фед. Федералният запас побесня. Искам да кажа, че не знам какъв е техният проблем, само че те покачват лихвените проценти и това неуместно и неуместно ", съобщи президентът на Съединени американски щати в сряда късно вечерта. " Проблемът според мен е Хазната и Фед. Федералният запас полудява, а няма причина да го прави и аз не съм удовлетворен от това ", добави той.

От Фед показаха, че централната банка на Съединени американски щати няма да разяснява забележките на президента Тръмп.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР