В четвъртък отпада зеления сертификат за посетители на заведенияОт четвъртък,

...
В четвъртък отпада зеления сертификат за посетители на заведенияОт четвъртък,
Коментари Харесай

Министър Сербезова издаде заповед за отпадане на Ковид-мерки

В четвъртък отпада зеления документ за гости на заведения

От четвъртък, 24 февруари, по преценка на притежателите, управителите/организаторите на обекти/мероприятия, може в обекта/на събитието да се позволяват гости без условие да дават зелен документ, оповестиха от пресцентъра на здравното министерство, съобщи Българска телеграфна агенция. Изискването за зелен документ остава наложително за личния състав на всички обекти с публично значение. Това написа в заповед на министъра на опазването на здравето Асена Сербезова, издадена през днешния ден.

От същата дата се позволява визитата на до 12 деца в група при осъществяване на присъствени групови занятия за деца в езикови, просветителни центрове, центрове за поддръжка на личностно развиване и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, постоянно проветряване на всеки час и стерилизация.

Пълният текст на заповедта може да се види.

В отчета на основния държавен здравен контрольор е препоръчан тристъпков метод за облекчение на противоепидемичните ограничения, съгласно който от 20 март да отпадне условието за зелен документ в цялата страна при удобна наклонност в развиването на епидемиологичната конюнктура, показват от Министерство на здравеопазването.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР