В четвъртък, от Microsoft съобщиха, че са придобили Lobe, малка

...
В четвъртък, от Microsoft съобщиха, че са придобили Lobe, малка
Коментари Харесай

Microsoft придоби стартъп, разработващ иновативна система за обучение на AI

В четвъртък, от Microsoft оповестиха, че са придобили Lobe, дребна стартъп компания, основана в Сан Франциско, която се концентрира върху образованието и потреблението на модели за изкуствен интелект. От софтуерния колос за момента отхвърлят да разкрият изискванията по договорката.



Подобно на Amazon, Гугъл и други огромни софтуерни организации, Microsoft се концентрира върху прибавянето на изкуствен интелект към своите услуги и предлагането на сходни принадлежности на други компании. Именно такива придобивания помогнаха на колосите да прибавят в екипите си спомагателен гений в редица новаторски сфери. Още повече, че в тази ситуация с Lobe неин основен изпълнителен шеф е някогашният инженер по машинно образование в Apple – Адам Менгес.

Услугите на Lobe, които към днешна дата се оферират в бета версията, обезпечават онлайн интерфейс за сглобяване на модели, които не изискват шифроване. Това е метод, много друг от този на множеството снабдители. Системата може да прави прогнози въз основа на данни, получени от камери, микрофони и други системи за въвеждане на информация. Освен това тя също по този начин може да генерира и нови данни. Относно оценката, която Microsoft дава на създаването на Lobe, приказва и фактът, че стартъпът няма лист с клиенти, от които софтуерният водач може да се възползва. " Очакваме с неспокойствие да продължим страхотната работа на Lobe, ориентирана към това да помогне на не-експерти да създават системи с изкуствен интелект ", разяснява основният софтуерен шеф на Microsoft Кевин Скот.

Microsoft към този момент предлага Azure Cognitive Services за различаване на изображения, диалект и език. Но екипът на Lobe ще се чака да добави нови благоприятни условия в тази посока.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР