В четвъртък преди обяд в повечето места ще настъпи временно

...
В четвъртък преди обяд в повечето места ще настъпи временно
Коментари Харесай

И днес ще вали

В четвъртък преди обяд в множеството места ще настъпи краткотрайно прекъсване на преваляванията и скъсване на облачността до слънчево. След обяд и до среднощ още веднъж на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В обособени региони преваляванията ще са интензивни, вероятни са градушки.

Ще духа до сдържан, в Североизточна България - и краткотрайно мощен, северозападен вятър. Максимални температури: сред 24 и 29 градуса.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и на доста места, основно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан, по северното крайбрежие - и краткотрайно мощен, северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25-28 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна. На доста места, основно в следобедните часове, ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 18 градуса, на 2000 метра - към 12 градуса.

В петък и в събота тук-там в страната, основно след обяд и до среднощ, ще има краткотрайни, в обособени региони - интензивни превалявания, съпроводени и с гръмотевици, вероятни са и градушки. Вероятността за обилни количества понижава, само че въпреки всичко на изолирани места, основно в Северна България и Рило-Родопската област, са вероятни местни краткотрайни извалявания до 20-25 л/кв. м. Преди обяд, основно в югоизточната половина от страната, ще има и слънчеви часове. Температурите едва ще се покачат, само че въпреки всичко ще се задържи относително хладно за интервала, с преобладаващи оптимални температури сред 26 и 31 градуса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР