В четвъртък инвазията от коронавирус в Испания отбеляза скок. Тогава

...
В четвъртък инвазията от коронавирус в Испания отбеляза скок. Тогава
Коментари Харесай

COVID-19 изправи испанската здравна система пред колапс

В четвъртък нашествието от ковид в Испания означи скок. Тогава смъртните случаи в страната от COVID-19 надминаха 4000. Пандемията докара здравната система на Испания на ръба на колапса, макар че смъртността и инфекциите се забавят. Страната се бори да отбрани и служащите на първа линия и да обезпечи доставки за тестване и лекуване. В момента Испания е в челната тройка по смъртност от ковид в света като до момента е записала 4089 умряли от болестта. Само през последните 24 часа умрелите от COVID-19 са 655 души, оповестяват от здравното министерство.

" Спешните служби сега са затрупани ", сподели по телефона Хорхе Ривера, представител на основната болница в Леганес в южните околности на Мадрид. " На процедура цялата болница е отдадена на битката с ковид, както отделението за интензивно лекуване, по този начин и общите отделения. "

За да облекчат преторването в Леганес и в друга болница в Алкала де Енарес, източно от столицата, „ Лекари без граници “ обявиха, че са основали две полеви лечебни заведения с 200 кревати, които ще лекуват по-малко тежките случаи.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР