В четвъртък беше последният работен ден на Джон Бъркоу. Председателят

...
В четвъртък беше последният работен ден на Джон Бъркоу. Председателят
Коментари Харесай

Ексцентричният председател Джон Бъркоу напуска британския парламент

В четвъртък беше последният работен ден на Джон Бъркоу. Председателят на английския парламент завоюва сърцата на мнозина, измежду които и на интернационалните редактори в Българска национална телевизия, с от време на време невъздържания си манталитет и с присъщата си фраза, с която въдворяваше ред измежду депутатите.

Джон Бъркоу - мъжът, в центъра на тригодишните яростни диспути за Брекзит в английския парламент. Обичан от последователите на оставането в Европейски Съюз и мразен от тези, които желаят час по-скоро да кажат " довиждане " на Брюксел.

Роден е в Лондон, женен с три деца. Съпругата му желае да напусне, а той - не напълно. Преди да се трансформира в звездата на английската политика, е изгравяща звезда на тениса.

За 10-те си години отпред на английския парламент, Бъркоу намираше най-простия метод да въдворява ред. Казал е емблематичния си апел " ред " повече от 14 000 пъти!

Пълен с сила, отегчителен и овладял до съвършенство умеенето да изрече даже най-острата забележка по един характерен уестминстърски учтив жанр. Джон Бъркоу не позволяваше на никого да му опонира в пленарната зала.

Политическата му кариера стартира през 1997 г, когато става народен представител от консерваторите. Десетилетие по-късно става най-младия ръководител за последните 100-години.

Категоричният звук, с който усмиряваше Народното събрание, е ставал мотив депутатите да го назовават " злобно джудже " и " хобит ". В последния ден на Бъркоу отпред на Камарата на общините, един от депутатите му се извини, а той отвърна с възприятие за комизъм.
И още - за какво модели в Париж дефилираха с шоколадови рокли и слушат ли рок пчелите, вижте повече във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР