В четвъртък беше извършено предполагаемо нападение срещу два танкера в

...
В четвъртък беше извършено предполагаемо нападение срещу два танкера в
Коментари Харесай

Какво е известно и не знаем за атаката в Оманския залив?

В четвъртък беше осъществено хипотетично нахлуване против два танкера в Оманския залив , което в допълнение нажежи ситуацията в района. Съединени американски щати упрекват Иран за офанзивите.

Обстоятелствата към случая остават неразбираеми. ДПА показва какво е известно досега и какво не се знае:
 Тръмп: Иран го направи и вие знаете, видяхте лодката, на всички места по мината написа Иран
Тръмп: Иран го направи и вие знаете, видяхте лодката, на всички места по мината написа Иран

Иран не може да затвори пролива Ормуз " за дълго "

Инцидентът

В четвъртък сутринта Военноморските сили на Съединени американски щати в района оповестиха, че са получили два сигнала за бедствено състояние. Единият е в 6,12 часа (02,12 по Гринуич) от танкера Front Altair, а другият е към 07,00 часа от танкера Kokuka Courageous. Двата кораба са били на 19 км разстояние един от различен в Оманския залив в интернационалните води. Kokuka Courageous се е намирал на 26 километра от иранското крайбрежие. Нанесени са вреди и по двата танкера. Възникнал е пожар на Front Altair след детонация. Японският притежател на Kokuka Courageous също оповестява за две детонации.

Корабите

Front Altair, издигнат през 2016 година, е благосъстоятелност на корабната компания Frontline и плава под флага на Маршаловите острови. Kokuka Courageous е ръководен от немската компания Bernhard Schulte Shipmanagement от името на японски оператори. Плава под флага на Панама. Корабът е плавал от Саудитска Арабия за Сингапур с 25 000 тона метанол.
 Иран изясни, че те дават отговор за сигурността в протока, а Съединени американски щати лъжат и подклаждат война
Иран изясни, че те дават отговор за сигурността в протока, а Съединени американски щати лъжат и подклаждат война

Англия предизвестява Иран, Джеръми Хънт беседва с Помпео и има вяра на " съдружниците Съединени американски щати "

Щети и ранени

Front Altair е със съществени вреди от пожар, само че не е потопен. Корабът Hyundai Dubai е избавил екипажа и го е предал на иранските управляващи. На Kokuka Couragous един от членовете на 21-членния филипински екипаж е с леки пострадвания. Холандски транспортен съд е избавил екипажа и го е предал на военноморски транспортен съд на Съединени американски щати. Екипажът е върнат на танкера в петък, с цел да бъде изтеглен до пристанище на ОАЕ.

Причините за детонациите

Все още остава неразбираемо какви са аргументите за детонациите. Норвежката морска организация приказва за " офанзива " в четвъртък, само че нито норвежката корабна компания, нито Bernhard Schulte Shipmanagement удостоверяват.

Японският оператор на Kokuka Couragous отхвърли информация, че танкерът е бил ударен от торпедо. Членове на екипажа настояват, че са видели " летящи обекти " малко преди втората детонация, съгласно президента на компанията. В четвъртък той разгласи, че корабът е бил ударен от " някаква граната ". Централното командване на Съединени американски щати разгласява видео, което демонстрира унищожаване на мина от един от корабите.
 Помпео: Атаките на Иран са ясна опасност за интернационалния мир
Помпео: Атаките на Иран са ясна опасност за интернационалния мир

" Призоваваме всички страни, застрашени от провокативните дейности на Иран, да се причислят към нас "

Мотивите и виновните страни

Съединени американски щати упрекват Иран за офанзивите. Вашингтон счита, че управлението на Ислямската република желае да принуди интернационалната общественост да смекчи глобите. Иранското държавно управление изрично отхвърля обвиняванията и има вяра, че офанзивите евентуално са осъществени за увеличение на поддръжката за по-твърди дейности против Иран.

Видеото

Централното командване на Съединени американски щати разгласява черно-бяло видео , на което се виждат хора на лодка да отстраняват нещо от едната страна на танкер. Бързоходната моторна лодка по-късно се отдръпва от региона. Командването твърди, че е отстранена мина от Kokuka Couragous от лодка, която принадлежи на Революционната армия на Иран. Информацията не се удостоверява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР