В четвъртък бе изтеглен жребият за първия турнир от Големия

...
В четвъртък бе изтеглен жребият за първия турнир от Големия
Коментари Харесай

Започна играта с прогнози на форума на „Тенискафе“ за Australian Open ’23


В четвъртък бе изтеглен жребият за първия шампионат от Големия шлем за 2023 година – Australian Open, като това неизбежно провокира огромно неспокойствие измежду феновете на тениса. Съвсем разбираемо във всички обществени мрежи се появиха многочислени мнения, прогнози и желания за развиването на възможните конфликти, финалисти и първенци.

Форумът на Тенискафе не прави изключение и, откакто пробно реализирахме една игра за прогнозиране на резултатите по време на Финалния мастърс 2022 в Торино, която провокира огромен интерес, време е да обявим публично нова такава игра – този път за Australian Open.

Правилата на играта са елементарни и всеки, който има знания, вътрешен глас или възторг да прави прогнози, може да се включи. Ето какъв е и самият правилник:
  1. До среднощ на 15-и против 16-и януари (преди формалния старт на турнира) се предвиждат първенец и финалист от мъжкия и дамския тур:
  • при прочут първенец се получават 10 т.
  • при прочут финалист се получават 5 т.
  • в случай че финалистът завоюва шампионата, участникът в играта получава единствено 5 т. за достигането му до финала.

2. Ежедневно се вършат прогнози за мачовете на сингъл единствено на „ Род Лейвър Арена “ до среднощ българско време, преди началото на идния спортен ден в Мелбърн. Прогнозира се победител в даден брой сетове. (Пример: Медведев – Циципас 3:1.)
  • при прочут единствено победител в дуела се получават 2 т.
  • при прочут победител в прецизен брой сетове се получават 3 т.

3. На полуфиналите се получават надлежно 3 т. за прочут победител и 5 т. за прочут победител в прецизен брой сетове.

4. На финалите се получават надлежно 5 т. за прочут победител и 8 т. за прочут победител в прецизен брой сетове.

5. При еднакъв резултат в точките на двама или повече участници, победител е този, който е познал повече първенци. При тъждество идващ аршин е познати финалисти. При ново тъждество идващ аршин е по-голям сбор познати мачове.

6. Участниците в играта би трябвало да разгласяват прогнозите си във форума на Тенискафе, като за задачата всеки ден ще се пуска специфична тематика. Там ще бъдат оповестени всекидневно в изведени мнения и краткотрайните резултати, тъй че всеки участник да може да си следи получените точки и мястото в класацията.

Най-нетърпеливите към този момент дадоха своите прогнози за победител и финалист на първия Шлем за годината, чака се и останалите запалянковци да ги последват. Победителят в играта ще получи премия, която към този момент остава изненада и ще бъде обявена по-късно.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР