В четвъртък, 20 юни, на пазара у нас излиза книгата

...
В четвъртък, 20 юни, на пазара у нас излиза книгата
Коментари Харесай

Юрген Клоп в цитати

В четвъртък, 20 юни, на пазара у нас излиза книгата на Елмар Невелинг, отдадена на един от най-хубавите футболни треньори на нашето съвремие - Юрген Клоп.

Книжата е на издателство Premium books и е с цена 19 лв..

А ето и няколко забавни цитата на самия Юрген Клоп, които можете да откриете в книгата:

За назначението му като управител през 2001-ва: „ Няма нищо в живота ми, за което да съм бил по-добре квалифициран от това. Вярвам повече в уменията си като управител, в сравнение с като състезател “.

За кариерата му като футболист: „ За страдание, когато бях деен футболист, не можех да извърша добре нещата, които имах като проект в главата си. Имах гения за шестото равнище в Германия и мозък за Бундеслигата, а резултатът от това е, че играх във Втора Бундеслига “.

За дейното му прекосяване към мечтаната работа: „ Разглеждам времето си като професионален футболист като един временен интервал, с цел да стана управител “.

За стила на игра на тима му: „ Никой от моите тимове не е играл шах на терена “.

За упоритостите му като треньор: „ Искам да съм допустимо най-хубавият управител, който мога да бъда “.

За напрежението от дуела, обръщайки се към тогавашния управител на „ Шалке 04 “ Фред Рутен: „ Ако мирише на пот, то това е от мен. Двубоят бе толкоз трогателен “.

За насладата от висококласен дуел: „ Достатъчно време прекарах с неприятни мачове – и имам предвид личните си “.

За днешната генерация футболисти: „ Отношенията с младите не са по никакъв начин сложни. Аз одобрявам футболистите като цяло. По-добре е, когато са млади и слушат, в сравнение с да са по-опитни и да желаят да ми кажат по какъв начин стават нещата, това е явно. Но по отношение на това дали се разбирам с някого или не, въпросът е дали той желае да научи нещо, а не на каква възраст е “.

За огромния брой пропуснати благоприятни условия при загубата за Суперкупата от „ Шалке 04 “ през 2011-а: „ Не ме вълнуваше тази полемика и предходната година. Преди година пропуснахме повече шансове, в сравнение с „ Леверкузен “ въобще съумяха да основат “.

За дебата по отношение на неналичието на водачи на терена: „ Нури (Сахин) бе надалеч от това да е огромен темперамент, когато дойде в „ Дортмунд “. Няма никакъв смисъл да натискаш някого. Предпочитам никой да не приказва, в сравнение с всички да дрънкат нелепости “.

За попадение в мач против по-слаб противник за Купата на Германия: „ Всеки, който смята, че неприятен пас против „ Сандхаузен “ би трябвало да бъде оценен по друг метод от подобен против „ Байерн “, е просто вманиачен “.
За нападателната тактика на тима му: „ Никой няма потребност да се тревожи, че ще изградим втора стена пред Южната естрада “.

 Юрген Клоп
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР