В четвъртък, 20-ти октомври, ще се отбележи точно един месец

...
В четвъртък, 20-ти октомври, ще се отбележи точно един месец
Коментари Харесай

Един месец до старта на Мондиал 2022 В Катар

В четвъртък, 20-ти октомври, ще се означи тъкмо един месец до началото на Световното състезание по футбол в Катар. Мондиал 2022 ще стартира на 20-и ноември с мач сред домакините и Еквадор от 18:00 часа българско време.

Това ще бъде 22-то издание на шампионата на планетата и първото, което се организира през зимата, както и първото, на което хазаин ще бъде страна от арабския свят. Това ще е и последният Мондиал, в който присъединяване ще вземат 32 тима, защото след четири години на финалите в Съединени американски щати, Канада и Мексико към този момент ще вземат участие 48 отбора.

Осем стадион в Катар ще одобряват 64-те мача от шампионата, като всички те са оборудвани с климатични системи, които ще поддържат температура към 20 градуса. Най-използваното оборудване ще бъде “Лусаил Айконик Стейдиъм ” в Лусаил с потенциал 80 хиляди фенове, което ще одобри 10 дуела, в това число и финала на 18-ти декември. Откриващият мач ще се играе на стадион “Ал Баит ” в Ал Хор.

Мондиал 2022 ще се организира при по-интензивен график, защото прекъсва огромна част от шампионата по света, в това число и тези в в Европа, както и европейските клубни шампионати, в това число и Шампионската лига. В 10 от дните на шампионата ще се играят по четири мача дневно с начални часове 12:00, 15:00, 18:00, 21:00 (българско време). Груповата фаза ще продължи до 2-ри декември, а елиминациите стартират на идващия ден.

Официалната топка за шампионата е направена от Адидас и се споделя Ал Рихла, а талисманът на Мондиала е левитираща куфия (традиционна памучна забрадка за глава) на име Ла’ееб.
Финалистите в Мондиала са разпределени в осем групи по четири тима:
Група А: Катар, Еквадор, Сенегал, Нидерландия;

Група В: Англия, Иран, Съединени американски щати, Уелс;

Група С: Аржентина, Саудитска Арабия, Мексико, Полша;

Група D: Франция, Австралия, Дания, Тунис;

Група Е: Испания, Коста Рика, Германия, Япония;

Група F: Белгия, Канада, Мароко, Хърватия;

Група G: Бразилия, Сърбия, Швейцария, Камерун;

Група Н: Португалия, Гана, Уругвай, Южна Корея.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР