В четвъртък, 19 април, най-големият в света контрактен производител на

...
В четвъртък, 19 април, най-големият в света контрактен производител на
Коментари Харесай

Приходите на TSMC се увеличиха благодарение на криптовалутния бум

В четвъртък, 19 април, най-големият в света контрактен производител на полупроводници Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) разгласява финансовия си доклад за второто тримесечие. Печалбите и приходите на компанията са се нараснали на годишна база, с помощта на криптовалутния взрив.

В интервала януари-март 2018 година, чистата облага на TSMC е 89,79 милиарда тайвански $ (около 3,05 милиарда щатски долара), което се дължи на сезонния резултат от 9,6% по-малко от трите месеца по-рано. По отношение на първите три месеца на предходната година, приходът е повишен с 2,5% и е в сходство с прогнозите на анализаторите, на които се базира изданието Focus Taiwan. Агенция „Ройтерс“ отбелязва, че чипмейкърът е получил най-висока облага за всичките първи тримесечия.

В края на първата четвърт на 2018 година, TSMC е икономисала 248,08 милиарда тайвански $ (8,46 милиарда долара), което се вписва в прогнозния доклад на компанията от 8,4-8,5 милиарда щатски $. В предходното тримесечие, продажбите са паднали с 8,2%, само че на годишна база – са се нараснали с 12,7%.

В интервала януари-март 2018 година, TSMC е нараснала продажбите на чиповете за компютри с 30% по отношение на октомври-декември 2017-та. Продажбите на чипове, употребявани в потребителската електроника, са се нараснали с 9%. В сегмента на чиповете за информационни и индустриални артикули е настъпил спад надлежно с 19% и 4%.

Търсенето на информационно съоръжение през първото тримесечие е спаднало, което е обикновено за този интервал. За възстановяване на финансовите резултати на TSMC са помогнали поръчките за произвеждане на чипове за компютърна техника, употребена за майнинга на криптовалути, означават анализаторите.

Въпреки това, от TSMC оповестяват, че на пазара на криптовалутите се следи неустановеност, която дружно със слабеещото търсене на смарт телефоните оказва отрицателно въздействие върху приходите на компанията. Полупроводниковия колос понижи прогнозата си за растеж в приходите за 2018 година от 10-15% на 10%.

В края на второто тримесечие на 2018 година, TSMC чака доходи в диапазона от 7,8 до 7,9 милиарда $, което е с 10,5-12% повече от индикаторите на едногодишна отминалост.

Анализаторите предизвестяват, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай може да окаже съществени последствия върху TSMC, защото доста от най-големите клиенти на сдружението са от тези страни.

Президентът на TSMC Марк Лиу съобщи, че компанията чака минимално въздействие върху нейния бизнес възбраната за доставки на съставни елементи от страна на американската компания за ZTE.

Очаква се, че продажбите на чипове за мобилни устройства, които към момента носят на TSMC по-голямата част от оборота през тази година, всъщност няма да се трансформират.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР