В четвъртък, 14 юли, цивилни бяха убити в резултат на

...
В четвъртък, 14 юли, цивилни бяха убити в резултат на
Коментари Харесай

Ростислав Ищенко. HIMARS - последната стъпка към голяма война

В четвъртък, 14 юли, цивилни бяха убити вследствие на ракетна офанзива във Виница. Ракетата или е свалена, или е попаднала не където би трябвало, или в действителност е попаднала на вярното място – във боен обект, а съпътстващите загуби са зародили заради навика на украинските военни да крият обектите си в цивилни здания.

Малко евентуално е в миналото да разберем същинската причина за тази покруса. Не тъй като някой съзнателно ще скрие нещо. Просто скоро такива случаи ще станат всекидневие за Украйна. Вече писах няколко пъти, че Съединените щати и техните украински лакеи освен въвлякоха Русия във военни дейности, само че употребяват тактики, които принуждават армията да „ мариуполизира “ селищата, които украинците трансформират в отбранителни центрове.

Тази тактичност на " festungs " - градове-крепости е измислена от Хитлер през втората половина на Великата отечествена война, когато германците губят вяра за победа и се стремят единствено да забавят окончателното си проваляне, надявайки се да обезкървят своите съдружници (предимно СССР) посредством упорита защита и спорене за допустими мирни условия.

Украинският нацистки режим наследява своите хитлеристки прародители във всичко, в това число и в тактиката на водене на война. Американците, осъзнавайки, че не могат да задържат Украйна, че военното проваляне на нацисткия режим е неизбежно, както изгрева на слънцето заран, те се стремят да нанесат колкото се може повече вреди на страната и хората, които ще се обединят с Русия в близко бъдеще.

Където и да е бил щурмуван градът от съветската войска, в ДНР/ЛНР, в Централна, Южна или Западна Украйна, къщите, издигнати от нашите предци и татковци, нашите елементарни руснаци, се унищожават, тъй като Украйна беше възстановявана от целия Съюз на съветските социалистически републики след Великата отечествена война. Много от тези, които пристигнаха да възвръщат, останаха да живеят в градовете, които възвърнаха.

И в този момент руснаците умират и от двете страни. Въпреки че това не е явно за украинците, които са не запомнили своята рускост, „ които са умъртвили руснака в себе си “, само че е явно за американците. Принудени да ни върнат част от съветската земя, окупирана от тях след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, американците, сходно на германците през 1943-44 година, се стремят да оставят след себе си изгорена земя.

И тъкмо както тогава, техните първи помощници по този въпрос са украинските колаборационисти - някогашни руснаци, за сало и самогон умъртвили руснака в себе си и с още по-голяма настървеност убиващи тези, които своята съветска еднаквост са съхранили.

Американците не доставят съоръжение и оръжия на Украйна, с цел да й оказват помощ да победи Русия. За разлика от Киев, във Вашингтон работят освен простаци - има задоволително квалифицирани експерти, които могат съответно да оценят капацитета на страните и да схванат, че Украйна може да води война малко по-дълго или малко по-кратко, само че изходът от военните дейности за тях е явен още преди тези дейности да стартират - Киев ще загуби, украинският нацистки режим ще престане да съществува. В Киев се доставя оръжие за увеличение на жертвите и разрушенията, и то не толкоз съветските, колкото украинските.

До избран миг американските продажби на оръжие прецизно следваха концепцията за „ прокси война “, война, водена против Русия посредством подставено лице, чиято последна цел е да изтощи Русия посредством унищожаването на Украйна. Но вследствие на щадящата тактичност на съветските въоръжени сили починаха прекомерно малко украинци.

От американска позиция са малко, а за нас са си прекалено много. Но въпреки всичко не всички градове, в които се водеха военни дейности, бяха стрити в прахуляк. Имаше ясна заплаха след известно време фронтът да се срине и Централна, а зад нея Западна Украйна на практика да не пострадат.

Тогава американците потеглиха ва-банк и доставиха на украинците " Хаймарс-и ". На външен тип елементарни реактивни системи с неведнъж изстрелване с обхват до 120 км (като нашия Смерч) и малко по-малък диаметър. Наистина, на нея могат да се изстрелват ракети с обхват от триста и даже петстотин километра, само че до момента такива ракети в Украйна не са доставяни.

Hymars обаче имат една специфичност, която ги прави не просто РСЗО, а прецизни оръжия. Техните ракети могат да се насочват от GPS. Тъй като Съединените щати дават на Украйна разследваща информация и целеуказване от своите самолети за ранно предизвестие, както и благодарение на сателитна констелация, в действителност приказваме за обстоятелството, че Съединените щати, под прикритието на РСЗО, доставят на Украйна високоточни ракети с дребен обхват.

Като се има поради опцията за увеличение на радиуса на деяние на системата посредством доставката на повече ракети с огромен обхват, то у Киев се появява влошен аналог на „ Искандер “, задоволително, въпреки всичко ефикасен, с цел да достави на съветската войска и изключително на политическото управление съществени неприятности.

Украинците започнаха да употребяват " Хаймарс " за удари по хранилища с муниции и командни пунктове на въоръжените сили на РФ. В същото време, в залп, дружно с чифт Haymars, чиято задача е непосредствено да унищожи задачата, се изстрелват няколко „ Точки У “ и / или ракети и снаряди от украински („ Олха “) или остарели руски РСЗО. Задачата на тези ракети е да претоварят системата за противовъздушна защита и да обезпечат на последно изстрелваните Hymars достигането до задачата.

Доставката на високоточни ракети с огромен обхват на Украйна сама по себе си е прекосяване на алената линия. Тези оръжия не могат да бъдат дейно употребявани от Украйна без директно американско присъединяване (разузнаване, целеуказване).

Тоест Съединени американски щати влязоха в намерено въоръжено опълчване, борба с Русия. Но има и различен негативен резултат. Украйна стартира да употребява " Хаймарс " за удари по цели в Русия. Самите ракети на комплекса поразяват задачата много тъкмо (въпреки че има отклонения), само че техният разсейващ „ конвой “ под формата на масата от остарели украински ракети нанася обилни вреди на жилищните региони на граничните обитаеми места, в това число регионалните центрове.

Съответно съветското население стартира да се чуди, първо, къде са ответните удари и второ, по кое време ще спрат обстрелите. Видяхме отговора на първия въпрос във Виница. И ще има от ден на ден и повече такива отговори. Русия, с цел да обезпечи настъпващите си групировки, би трябвало да унищожи в пъти повече цели на територията на Украйна, в сравнение с Украйна унищожава.

Тъй като Hymars фрапантно покачиха успеваемостта на украинската артилерия, Русия би трябвало да порази повече цели и да усили броя на ракетите в един залп. Рискът от това свалена или отклонена ракета да порази гражданска инфраструктура и от инцидентната гибел на цивилни жители се усилва неведнъж.

Колкото повече Hymars се доставят в Украйна, толкоз по-чести, масирани и твърди ще бъдат отговорите от Москва. Ако американците доставят на Украйна най-новите си системи за противовъздушна защита, както изисква Зеленски, броят на ракетите в залпа ще би трябвало да бъде в допълнение повишен. Това значи, че рискът от съпътстващи загуби и заличаване още веднъж ще се усили.

И най-после, най-важното е, че всичко, което Русия може да опълчи на „ Хаймарс “-ите в границите на специфичната интервенция, лимитирана на територията на Украйна, са половинчати ограничения.

Основният източник на заплаха - американските системи за ориентиране остават отвън зоната на вероятен ответен удар. Освен това доставката на ракети с огромен обхват, способни да доближат най-малко Смоленск и даже Московска област, е въпрос на време, американците несъмнено ще желаят да модернизират своите Хаймарс и да нанесат колкото се може повече вреди на Русия, на първо място морални.

Съответно, в близко бъдеще Русия ще се изправи пред въпроса за унищожаването на американски самолети AWACS, работещи в зоната на спора, и за вероятен удар по американската сателитна констелация, с цел да лиши Highmars от висока акуратност, трансформирайки ги в елементарни, със междинна степен на погнуса, РСЗО.

Всъщност ние сме на прага на пряк, въпреки и стеснен към този момент, конфликт със Съединени американски щати. При тези условия броят на евентуалните почтени жертви в украинските градове, както и унищожаването на гражданската инфраструктура, стават вторичен въпрос. Русия и светът би трябвало да избегнат най-лошото, няма време за нежните усеща на украинското население.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР