В честите схватки между президента Румен Радев и управляващите беше

...
В честите схватки между президента Румен Радев и управляващите беше
Коментари Харесай

ГЕРБ атакува Радев в ЦИК по заповед на Борисов

В честите битки сред президента Румен Радев и ръководещите беше забъркана и Централната изборна комисия. Вчера от ГЕРБ публично се оплакаха в органа от президента, че участва в предизборната акция на Българска социалистическа партия – главния им противник. Жалбата против Радев идва, откакто персонално министър председателят Бойко Борисов разгласи, че би трябвало да се намерят „ варианти да му се забрани да води акция “.

През предходната седмица социалистите внесоха серия тъжби в ЦИК, ориентирани против Борисов, в които твърдяха, че той употребява обществен запас, с цел да води акция в интерес на своята партия. Изборните комисари оповестиха, че нарушавания няма. Това обаче даде мотив и на Радев да се намеси: „ Не мисля, че би трябвало да се води предизборна акция с пари от държавния бюджет “. Това разгневи премиера, който го упрекна, че взема страната на Българска социалистическа партия. " Той с държавни пари прави акция. И би трябвало да се чуя с сътрудниците от ГЕРБ, да желая варианти да му се забрани и на него да води акция. Всяко едно негово изявление е против ръководството, в интерес на опозицията ", ядоса се Борисов. Още в първия работен ден от седмицата през вчерашния ден ГЕРБ оповестиха, че внасят тъжба за „ нерегламентирано и безусловно безогледно присъединяване на президента в интерес на една политическа партия – Българска социалистическа партия “. Като образец дадоха изявлението на Радев в Асеновград предходната неделя, в което президентът разгласи, че „ безконтролността на ръководството генерира корупция в огромни размери “.

„ Трябва да повдигнем въпроса къде се намира предизборният щаб на Българска социалистическа партия, защото господин Иво Христов в качеството му на претендент за евродепутат от листата на Българска социалистическа партия продължава да бъде ръководител на Стратегическия съвет на президента. Може би тук Българска социалистическа партия и президентът са в доста добра позиция, защото опорните точки се пишат от един и същи човек и ги употребяват по едно и също време “, съобщи Цветомир Паунов – зам.-председателят на националния избирателен щаб на ГЕРБ.

Възможно е ЦИК да прегледа жалбата още през днешния ден.

ПОЗИЦИЯ

„ Това е все едно президентът на БФС през три дни да споделя какъв брой зле играе „ Левски “. Естествено, че в „ Левски “ ще бъдат подозрителни към него “, причисли се и депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той прикани президента „ да резервира радиомълчание “ във връзка с капиталовата политика, евентуално имайки поради тематиката за евентуалната инвестиция на „ Фолксваген “. „ Един президент не е в положение да води огромни вложители, само че е в положение да ги погонва. С сходни недомислени изказвания президентът пречи, а не оказва помощ “, сподели още Биков.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР