В чест на смъртта на Свети великомъченик Мина, в неделя,

...
В чест на смъртта на Свети великомъченик Мина, в неделя,
Коментари Харесай

В Кюстендил организират курбан за 500 човека

В чест на гибелта на Свети великомъченик Мина, в неделя, мирияни в Кюстендил ще провеждат осветлен курбан, в двора на едноименната черква в града, която в същия ден празнува и своя празник. От няколко години, християните в Кюстендил са построили традиция, на този ден да се подарява подготвена храна и провеждат курбан за 500 индивида .
“Свети великомъченик Мина е един от тримата мъченици - Мина, Виктор и Викенти. Този празник - на нашата черква е в действителност в чест и на тримана мъченици, освен на Мина. Те са дружно. “, съобщи за Actualno.com свещеникът Генади Генадиев.

" Свети великомъченик Мина е Египтянин, умрял за вярата. В събота и неделя ще бъдат отслужени празнична света литургия в чест на великомъченика, като в събота от 9:00ч. ще се отслужи Архиерейска света Литургия в едноименната черква. Празничната света литургията в неделя също ще стартира от 9 часа ", добави Генадиев

В момента в църквата се прави възобновяване на подовата настилка, с помощта на даренията събрани от християнската общественост в Кюстендил. Осветен курбан, за здравето на всички кюстендилци, ще се провежда в двора на църквата от 12 часа на обяд в неделя, като от храма молят миряните да носят личен съд за храна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР