В чест на певицата и актриса Джозефин Бейкър беше открита

...
В чест на певицата и актриса Джозефин Бейкър беше открита
Коментари Харесай

В Берлин откриха изложба, посветена на Джозефин Бейкър

В чест на певицата и актриса Джозефин Бейкър беше открита галерия в Новата национална изложба в Берлин, считана за една от най-популярните в немската столица. Експозицията " Икона в придвижване " отбелязва 100-годишнината от осъществяванията на Бейкър в Париж и акцентира въздействието ѝ през 20-те години на предишния век.
Бейкър и нейните емблематичност и артистичност са повлияли на генерации тъмнокожи художници и изключително реализатори. Има нещо доста значимо в това да схванеш нея, нейното авторство и нейната позиция, както и да погледнеш рецензиите към нейната работа.
Успехите на Бейкър в спектакъл " Шанз-Елизе " през 1925 година я изстрелват към славата и я трансформират в една от дребното тогава тъмнокожи танцьорки, съумели да привлекат внимание на национално равнище.
Когато гледате Бейкър, може да откриете толкоз доста неща. Десет години е имала собствен личен кабаре клуб. Мисля, че е управлявала и отбор.
Изложбата в Берлин наблюдава в дълбочина живота на Бейкър - от момента, в който попада в светлината на прожекторите до приноса ѝ във френското разузнаване по време на Втората международна война. Нейната работа като активистка за цивилен права и отводът ѝ да играе пред сегрегирана аудитория в допълнение затвърждава нейния облик.

Изложбата продължава до края на месец април.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР