В чест на 100-годишнината от основаването на Българския олимпийски комитет

...
В чест на 100-годишнината от основаването на Българския олимпийски комитет
Коментари Харесай

С научна конференция НСА чества 100 години олимпийско движение у нас

В чест на 100-годишнината от основаването на Българския олимпийски комитет през днешния ден в Национална спортна академия „ Васил Левски “ се състоя научна конференция „ Олимпийското придвижване в България – обичаи и провокациите на бъдещето “, проведена от Националната олимпийска академия (НОА).

Приветствия за вековния празник сервираха проф. Николай Изов, ректор на Национална спортна академия и Белчо Горанов, ген.-секретар на Българския олимпийски комитет. В прочувствено слово господин Горанов изрази благодарността си към всички организации, съдействали с партньорството си за сполучливото реализиране на задачата на БОК за одобряване на олимпийските полезности в българското общество. С акцент върху приноса на Спортната академия, господин Горанов акцентира дълголетието на ползотворното съдействие сред двете институции и към този момент 80-годишната история на общия изминат път и споделена идея в името на спорта.

 Снимка: БОК

„ Убеден съм, че актуалната конференция ще насочи публичното внимание към историческата роля на Българския олимпийски комитет за развиването на физическото образование и спорта посредством одобряването на олимпийските правила, полезности и идеали “, съобщи ректорът на НСА проф. Изов и акцентира както общонационалното значение на активността на БОК, по този начин и неговия принос към интернационалното олимпийско придвижване.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР