В Червен бряг започва реконструкция и обновление на народно читалище

...
В Червен бряг започва реконструкция и обновление на народно читалище
Коментари Харесай

В Червен бряг започва реконструкция на читалището по европроект за над 2,5 млн.лв.

В Червен бряг стартира реорганизация и обновяване на национално читалище "Н. Й. Вапцаров 1908 " по европроект за над 2,5 млн.лв. по Оперативна програма "Региони в напредък ". Това оповестиха от община Червен бряг.

Първата копка публично ще бъде направена на 24 януари т.г. Проектът планува рационализация и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в този централен за общината комплекс за изкуство и просвета. Очаква се ремонтът да способства за основаването на по-благоприятни условия за развиване на културните и публични действия в общинския център Червен бряг, който в Плевенска област е втори по смисъла си след регионалния град Плевен.

Общата стойност на инвестицията е над 2 557 000 лв., от които от Европейския фонд за районно развиване - 2 149 731 лв., национално финансиране - 379 364 лв. и лично финансиране от общината - 28 241 лв..

Очаква се модернизацията на читалищната постройка да завърши до септември т.г., в навечерието на обичайния Червенобрежки панаир.

На формалния старт на плана - церемонията "Първа копка ", са поканени представители на Министерството на районното развиване и благоустройство, регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров, общински съветници и кметове на обитаеми места, локални строителни компании, неправителствени организации и други заинтригувани страни от осъществяването на плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР