В Чехия беше прекратено разследването по случая на министър-председателя Андрей

...
В Чехия беше прекратено разследването по случая на министър-председателя Андрей
Коментари Харесай

Спряха разследването срещу чешкия премиер

В Чехия беше прекъснато следствието по случая на министър-председателя Андрей Бабиш, против който полицията повдигна обвиняване за присъединяване във финансови измами с една от неговите компании, заяви БНР.

Решението за преустановяване на следствието, траяло четири години, беше взето от прокурора Ярослав Шарох. В същото време е закрито и следствието във връзка с роднините и най-близките сътрудници на Бабиш, свързани с делото. Прокурорът е стигнал до извода, че следствието няма доказателства против участниците. Премиерът изрично отхвърля обвиняванията, заявявайки, че те са провокация от политическите му съперници, с цел да бъде дискредитиран и отстранен от огромната политика.

Според чешката полиция Бабиш е прикрил собствеността си върху плантация и конферентен център, наречени „ Щъркелово гнездо “, с цел да може те да получат евросубсидии от 2 млн. евро, предопределени за дребни бизнеси. Бабиш от своя страна твърди, че „ Щъркелово гнездо “ е било благосъстоятелност на членове на фамилията му, когато са получени евросредствата, и едвам по-късно става част от неговия холдинг „ Агроферт “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР