В Чехия бе регистриран най-ниският процентен на новите случаи с

...
В Чехия бе регистриран най-ниският процентен на новите случаи с
Коментари Харесай

Рекордно нисък брой заразени в Чехия днес

 В Чехия бе регистриран най-ниският процентен на новите случаи с ковид, откакто през днешния ден страната навлезе в четвъртата седмица от оповестяването на рестриктивните мерки върху бизнеса и придвижването на хора, съобщи Българска телеграфна агенция.

В неделя в среднощ в Чехия е имало 4591 случая - с 2,6 на 100 повече от предния ден, заяви министерството на опазването на здравето. Това е най-малкият процентен приръст от началото на март, когато в страната имаше регистриран дребен брой инфектирани.

В събота случаите на болест са се нараснали с 282, в петък - с 332, а в четвъртък - с 269. Чешките данни за новите случаи нормално са по-ниски през почивните дни, тъй като в някои от лабораториите не се обработват проби, отбелязва Ройтерс.

Вчера са били взети 4719 проби, до момента в който в петък броят им е бил 6889. В Чехия с население 10,7 млн. души до момента са осъществени 85 014 теста. Властите възнамеряват да усилят потенциала до 10 хиляди теста на ден.

По данни от нощес 72 души са умряли в Чехия от заболяването, породена от вируса, а 96 са оздравели; 391 индивида са в болница, от които 84 са в тежко положение.

От предходната седмица здравното министерство прави опит с налагането на " умна карантина " посредством система за точно следене на разпространяването на болестта. Властите се надяват, че това ще разреши намаляване на рестриктивните мерки за някои бизнеси и обществени прояви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР