В Чечения, най-възрастният жител на Русия, Коку Истанбулова, приема поздравления

...
В Чечения, най-възрастният жител на Русия, Коку Истанбулова, приема поздравления
Коментари Харесай

Най-възрастната жителка на Русия празнува рожден ден, ето на колко години става

В Чечения, най-възрастният гражданин на Русия, Коку Истанбулова, приема поздравления за 129-ия си рожден ден. Пенсионният фонд на Русия преди известно време я призна за най-старият си клиент.

Дълголетницата живее в чеченското село Братское. Самата Коку Истанбулова не си спомня тъкмо датата на раждането си, а в паспорта е указана единствено 1889 година. Въпреки това, поздравленията за рождения си ден, старата жена постоянно приема при започване на юни.

По време на своя живот дамата е преживявала три революции, революция и две международни войни, както и депортирането на чеченците в Казахстан. Там Истанбулова губи две от децата си, а третата й щерка умира през 2013 година, оповестяват международните издания. Дълголетницата е подпомагана от шестима внуци и 16 правнуци.

По отношение на здравето, Коку не се оплаква, единствено зрението й към този момент не е толкоз положително, както и от време на време има високо кръвно налягане..

Бабата е сигурна, че да доживее до тази дълбока напреднала възраст й е помогнало трудолюбието, на което била научена от родителите си.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР