В часовете след победата над Ботев Враца, от ЦСКА публикуваха

...
В часовете след победата над Ботев Враца, от ЦСКА публикуваха
Коментари Харесай

Сякаш никога не си е тръгвал...

В часовете след успеха над Ботев Враца, от ЦСКА разгласиха малко видео от обиколката на футболистите за привет на публиката. Главно настоящо лице в него не е създателят на две красисви попадения Тибо Вион, а централният нападател Фернандо Каранга. Бразилецът бе посрещнат с бурни овации още когато изезе да загрява за срещата, а след нея десетки дечица се подредиха на оградите на секторите А и Г, с цел да се снимат с него. Феновете скандираха името му, а необятно усмихнатият Фернандо се отблагодари с бездънен реверанс. " Сякаш в никакъв случай не си е тръгвал! Каранга си напомни какъв брой мощна е алената обич при повторния си дебют за ЦСКА ", написаха армейците в обществените мрежи към клипа.

И това умозаключение не се отнася единствено за връзките сред нападателя и публиката, само че и за представянето му на терена. Бразилецът очевидно е от футболистите, които не остаряват, тъй като почитателите на Националния стадион в неделя вечер се усещаха като че ли са употребявали машина на времето и са се върнали 6-7 години обратно, по време на първия интервал на Каранга в ЦСКА. Той не е изгубил и парченце от скоростта, силата и експанзията си  в позитивния смисъл на това качество. Освен това продължава да е все по този начин инфекциозен за съоборници и почитатели. След всяко отиграване Фернандо аплодираше алените футболисти, а при въможност флиртуваше и с публиката. Той бе пределно наясно, че голът му в самия завършек на първата част ще бъде анулиран поради засада, само че това не му попречи да трансферира вратаря и да взири трибуните, като даже прескочи рекламните пана и потегли да чества към бранш Г.

Каранга внесе солта и пипера в много скучното и еднакво показване на ЦСКА в доста от дуелите през есента. Червените изглеждаха атрактивно и накараха вратаря на Ботев Враца да прави куп намеси, с цел да избави своите от погром. Силните характерности на Фернандо - скорост и височина, разрешават както да бъде издирван с дълги топки зад отбраната, по този начин и с центрирания в наказателното поле. Именно при такива се стигна и до първите две попадения в мрежата на гостите. Нападателят е и същата машина за пресиране, което е доста значимо за налаганата от Нестор Ел Маестро философия за сериозна експанзия в противниковата половина.

Трябва да се означи, че Каранга към момента не е в оптималната си игрова и физическа форма, само че въпреки всичко устоя 90 минути на терена, което е положителен знак, че доста скоро ще е в топсъстояние. Тепърва следва и да се сработи с Матиас Фаетон, който е по-раздвижен и динамичен, само че прекалено много залага на самостоятелните дейности. Успеят ли двамата да образуват партньорство, мощта на ЦСКА в нахлуване ще е в пъти по-голяма от тази, която видяхме против Ботев Враца. А не бе по никакъв начин дребна.

Каранга игра по този начин, като че ли в никакъв случай не си е тръгвал от тима и накара почитателите да мечтаят. Неслучайно те пяха името му още след първия мач.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР