В бюджета за 2020 г. ще бъде заложено ново 10-процентно

...
В бюджета за 2020 г. ще бъде заложено ново 10-процентно
Коментари Харесай

Заплатите на военнослужещите ще бъдат увеличени с 10 процента от идната година

В бюджета за 2020 година ще бъде заложено ново 10-процентно нарастване на възнагражденията на военнослужещите. Това сподели в Русе вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

По думите му за две години и половина в армията са се случили повече неща, в сравнение с за последните 25 години - във връзка с техника, на възнагражденията на военнослужещите, които са нараснали на два пъти с по 10 %, както и на нарастване на наличния състав.

По мотив на случая с изнасиленото 16-годишно момиче от двама мигранти от афганистански генезис, Каракачанов съобщи, че това е следващото закононарушение, осъществено от сходни хора, "дошли незаконно в България и се постанова ние да ги храним ".

Той разяснява, че все още няма опасност за мигрантски напън против България. Според него това може и да се случи, в случай че Турция реши да употребява съществуването на тези 3 милиона мигранти на своя територия като коз в своята европейска политика.
"Смятам, че сега Турция няма да си разреши да употребява този коз, тъй като множеството страни от Европейския съюз са по-благосклонни да вършат компромис с политиката на Ердоган. Той няма да рискува да влезе в спорове с Европейски Съюз. На него не му би трябвало още един спор. Защото в случай че Европейски Съюз наложи наказания, дружно с рестриктивните мерки, наложени от Съединени американски щати, това ще докара до срутване на турската стопанска система ", сподели Каракачанов.

Той съобщи, че България охранява границата си. По думите му цялата нужна техника е налична там. Армията също е в подготвеност да оказва помощ на Гранична полиция, в случай че се наложи.

"Смятам, че в случай че се появи такава вълна, ние би трябвало да я спрем с цената на всичко, в това число с потребление на мощ, като тук нямам поради потребление на огнестрелно оръжие. Има задоволително други средства. Трябва да сме твърди в това отношение, с цел да си спасим страната от възможни проблеми ", сподели вицепремиерът.

В Русе Каракачанов посети летния спектакъл към Военния клуб, който ще бъде ремонтиран с 280 000 лв., отпуснати от Министерството на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР