В бюджета за 2018 година ще има предвидени средства за

...
В бюджета за 2018 година ще има предвидени средства за
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Ще има предвидени средства за нови изтребители в бюджета за 2018 г.

В бюджета за 2018 година ще има планувани средства за закупуването на нови изтребители. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на комисията по защита военачалник Константин Попов. Връщането на процедурата за избор на военен аероплан бави процеса, само че съгласно военачалник Попов това е предпазило страната ни от неточности. Според него в този момент министерството на защитата би трябвало да доусъвършенства процеса на оценка.

„ В резултат на отчета процесът се връща почти с една година обратно за голямо страдание. Мисля, че е значимо бюджет за придобиване на нов изтребител през идната година е плануван. “, съобщи ген. Константин Попов.

„ Много е значимо в действителност Министерството на защитата да си прегледа и доусъвършенства процеса на оценка. Ще бъдат изпратени нови предложения, тези предложения ще бъдат оценени още веднъж и от там нататъка продължава процедурата със подписване на контракти и одобрение в Народното събрание. Грешки бяха посочени след сключването на един подобен контракт. Естествено тази страна, която счита, че е ощетена можеше да сложи тези условия. Тогава щеше да бъде напълно по-трудно да обясняваме за какво сме позволили някакви неточности по избора на този аероплан. “, разяснява още депутатът от ГЕРБ

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР