В бюджета на Руската федерация за фискалната 2017 г. ще

...
В бюджета на Руската федерация за фискалната 2017 г. ще
Коментари Харесай

По-високите цени на петрола ще увеличат приходите на Русия с 17 млрд. долара

В бюджета на Руската федерация за фискалната 2017 година ще постъпят не по-малко от 1 трлн. рубли (17,65 милиарда долара) спомагателни доходи повече от плануваното, в случай че цените на петрола се запазят на сегашните си равнища, предават международни медии.

По думите на ръководителя на съветското енергийно ведомство подписаното през есента на 2016 година и продължено на 25 май тази година съглашение на страните от ОПЕК и страни, невлизащи в картела, е разрешило на цената на петрола да не се срине под 40 $ за барел, предава Bloomberg TV Bulgaria.

„ Премията, получена вследствие на стабилизацията на пазара, е към 10-15 $ на барел. По нататък сметнете – при рандеман на Русия на към 11 млн. барела на денонощие получаваме не по-малко от 110 млн. $. Ясно е, че тази сума се разпределя сред държавния бюджет и фирмите, само че по-голямата част от приходите получава, несъмнено, хазната, тъй като у нас работи прогресивно данъчно облагане – колкото по-голяма е цената, толкоз по-големи са отчисленията “, разяснява Новак.

„ При съществуващите цени бюджетът на Русия през 2017 година би трябвало да получи не по-малко от 1 трлн. рубли (17,65 милиарда долара). Приходите над плануваното от януари до март са с по 100 милиарда рубли (1,76 милиарда долара) месечно “, уточни още той.

Припомняме, че през есента на 2016 година (30 ноември 2016 г.) страните от ОПЕК реализираха сделка редуциране на добивите на нефт. На 10 декември предходната година още 11 страни отвън петролния картел се съгласиха да съкратят добива си с 558 хиляди барела на ден на сумарна база.

На срещата си в австрийската столица Виена пък, извършена на 25 май тази година, участниците в съглашението се споразумяха то да бъде продължено до края на март 2018 година, т.е. с 9 месеца.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР