В бюджета има достатъчно пари, той беше оставен с един

...
В бюджета има достатъчно пари, той беше оставен с един
Коментари Харесай

Деница Сачева: Приходи в бюджета има, въпросът е дали средствата ще се използват по най-рационалния начин

В бюджета има задоволително пари, той беше оставен с един фискален запас от 8,8 милиарда лева към 30 април, приходите за първото тримесечие бяха преизпълнени с съвсем 3,4% - съвсем 11 милиарда бяха оставени. Това съобщи в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия някогашният обществен министър.
" В момента следва да пристигна този заем SURE, тъй че 1 милиарда лева ще бъдат разполагаем и ще могат да бъдат употребявани, тъй като те рефинансират към този момент изразходените 1 милиарда лева и корпоративният налог ще се събере до 30 юни, тъй че доходи в бюджета ще има задоволително, въпросът е дали тези средства ще могат да се употребяват по допустимо най-рационалния метод и дали ще има недостиг на хрумвания, тъй като недостиг на средства по-скоро няма ", сподели Сачева. По думите й фактът, че има средства за пенсионерите, приказва че има благоприятни условия в бюджета, които могат да бъдат употребявани.
 Гълъб Донев: Пари в бюджета за продължение на съществуващите ограничения няма Гълъб Донев: Пари в бюджета за продължение на съществуващите ограничения няма
Всяка една мярка, която обновяваме, тя надлежно ще бъде финансово обезпечена. Пари в бюджета за продължение на съществуващите ограничения н...
" А за какво не предложихме актуализация - тъй като не беше почтено, първо ние нямахме подобен мандат да предопределяме какви ще бъдат политиките на идващото държавно управление, не можеше ние да предопределим тези политики, а и ние предложихме няколко пъти благоприятни условия и решения ", сподели Сачева.
Например, даже да се излъчи краткотрайно държавно управление с мандата на всички партии, които имаха съвсем конституционно болшинство в Народното събрание, те можеха да излъчат такова държавно управление и да създадат незабавно актуализация на бюджета, продължи тя.
Сачева акцентира, че са обезпечили ограниченията до края на месец юни - тяхното касово разплащане, а парите за лекарите са обезпечени до края на месец септември. По думите й е направено всичко допустимо да има един равномерен преход и служебното държавно управление да вземе своите решения и да направи своите преценки кои ограничения желае да продължи. Бившият обществен министър сподели, че няма по какъв начин ГЕРБ да не бъдат сериозни по отношение на някои решения на служебното държавно управление.
" Не можем да не бъдем сериозни тогава, когато виждаме, че се вършат назначения, които са много противоречиви и по които може да има съществени въпросителни. Не можем да не подлагаме на критика обстоятелството, че сегашният началник на Национална агенция за приходите е трансферирал своята компания на малоимотно лице, не може да не подлагам на критика, че шефът на кабинета на министъра на вътрешните работи е основател на партията на Васил Божков и няма по какъв начин да не подлагаме на критика, че министърът на вътрешните работи е с лишен достъп до класифицирана информация ", сподели Сачева.
 Ще продължат ли да работят ограниченията в поддръжка на бизнеса и след края на месец май? Ще продължат ли да работят ограниченията в поддръжка на бизнеса и след края на месец май?
Засега не се планува удължение на периодите по схемата 60/40 за опазване на служащите поради рецесията, както и за мярката 80/20 за...
Тя акцентира, че служебното държавно управление не е определено, то не извършва волята на народа и никой не е дал своя вот за служебното държавно управление. " Не може да се самоовластява от името на народа, тъй като в тази ситуация извършва едноличната воля на президента и когато приказваме за служебно държавно управление, то би трябвало да провежда преди всичко почтени и демократични избори ", сподели Сачева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР