В Бюджет 2022 е заложено минималният месечен размер на осигурителния

...
В Бюджет 2022 е заложено минималният месечен размер на осигурителния
Коментари Харесай

Земеделците за повишаването на осигуровките: Не е моментът да ни бъркат в джоба

В Бюджет 2022 е заложено минималният месечен размер на осигурителния приход за аграрни стопани и тютюнопроизводители да скочи фрапантно от 1 април. Минималната осигуровка за фермерите става от 420 лева на 710 лева

Това ще докара до дерегистриране на дребни аграрни производители. За това предизвести Албена Симеонова, биопроизводител, представител на Българската асоциация " Биопродукти “ пред БНР.

" Желаейки да се " върже “ бюджетът, да отиде всичкото това на гърба на дребния, междинния, на фамилния фермер, е много грозно “, разяснява Симеонова.. Според нея дерегистрирането на тези хора като аграрни производители няма да помогне на бюджета. 

С повдигането на осигурителния предел ще бъдат наранени 95% от земеделските производители, акцентира Албена Симеонова.

" Малките или дребните, които изчезват или са на изчезване – това е халът на българския аграрни производител и не е моментът да се бърка в джоба на тези хора, които така и така не са доста добре. За да можем да ги съхраним, да ги има въобще в селата. “

" Никой просто не беседва с нас. Изведнъж споделиха – подвигат прага на земеделските производители и толкоз. Държим да се провежда среща по тази тематика. Без разговор, без диалог тези неща не стават “, посочи Симеонова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР