В бяло са боядисани стените в пешеходния подлез на бул.

...
В бяло са боядисани стените в пешеходния подлез на бул.
Коментари Харесай

Подлезът срещу панаира светна в бяло

В бяло са боядисани стените в пешеходния подлез на бул. „ Цар Борис III Обединител ” против панаира, където до неотдавна пешеходците газеха в мътни локви и дишаха воня. Ремонтът е приключен, изгорялата помпа е заменена, някогашните търговски обекти са затворени, настилката е сменена, инсталирано е осветяване.

Рампата обаче е много стръмна.Кметът на регион „ Северен ” инж. Ральо Ралев изясни, че оборудването е строено през 80-те години и тогава не е имало нормативи за достъп на хора с увреждания. В администрацията преди ремонта са пробвали да проектират по-удобна рампа, само че, с цел да дава отговор на актуалния стандарт, скосяването би трябвало да стартира от входа в панаира, което е невероятно.

Засега няма по какъв начин да бъдат инсталирани видеокамери. Районният кмет се надяваше, че видеонаблюдението ще предотврати набезите на вандали. Оказа се, че няма институция, която да поеме грижата да следи какво става в подлеза и да реагира ако някой безчинства в подземното оборудване.

И подлезите на бул. „ България ” са приключени. Ремонтът на четири пешеходни пространства под двата булеварда коства 77 000 лв..

Без видеокамери е оставен и подлезът от северната страна на Тунела, където среднощните хулигани не престават да разрушават вътрешната обшивка на стените.

Парчета от гипсокартона се въргалят на пода и към този момент няма място, което да не е надупчено. В този подлез кметът Иван Тотев беше решил да постави камери като една от ограниченията против върлуващия вандализъм. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР