В бургаското село Крушевец никога няма да забравят черната дата

...
В бургаското село Крушевец никога няма да забравят черната дата
Коментари Харесай

Родителите на прегазеното от граничар бебе с нова рожба

В бургаското село Крушевец в никакъв случай няма да не помнят черната дата 11 септември. На този ден преди три години пияният граничен служител на реда Костадин Стоянов прегази свиреп бебешка количка, оставена на тротоара. В нея е 11-месечната Краси. Бебето умира на място, премазано сред тежкото "Рено " и каменна ограда. Жестоката покруса се разиграва пред очите на 8-годишното братче на бебето. Секунди преди съдбовния конфликт майката Нонка оставя количката с невръстната си рожба на тротоара пред магазина и влиза да пазари. Повече не я вижда жива.

Три години след жестоката злополука, лишила живота на 11-месечната Краси, делото е в архива, а казусът публично завършен. Виновникът, умъртвил момиченцето в бебешката количка, е зад решетките със седемгодишна присъда. Почернените родители не престават да живеят в тъгата си и да палят свещи. Всяка година на 11 септември, фамилията още веднъж изживява ужаса от съдбовната злополука, лишила дребната им рожба. Днес двамата търсят разтуха с другата си дъщеричка, която е съвсем на две годинки. Малката Мария идва на бял свят тъкмо година след жестоката покруса. Кръстена е на Богородица, с цел да я закриля и пази от несгоди.

"Когато се роди Мария, като че ли животът още веднъж се върна в фамилията на Красимир и Нонка. Мъката им в този момент е огромна, тъй като такова нещо не се претърпява, само че това детенце сякаш ги върна от злокобната внушаемост. Преди това двамата ходеха като сенки - нито живи, нито умрели. Само крачеха сред дома си и гробището. Сега животът им отново има смисъл. Детенцето е доста красиво, като същинско ангелче е и доста наподобява на Краси ", описват хората в селото, които разделят с родителите и тъгата, и насладата.

Разказват вместо тях, тъй като Нонка и Красимир още нямат сили, с цел да приказват сами за най'-страшната покруса в живота си и за живота си след нея, написа в. "Телеграф ".

В момента Нонка и Красимир са завъртели малък фамилен бизнес. Вадят прехраната си с дребен магазин за хранителни артикули в центъра на селото, в който работят и двамата.

По подигравка на ориста или заради някакво необичайно съвпадане, само че по същото време, по което се ражда Мария, граничният служител на реда Костадин Стоянов също стана татко за повторно. Съпругата му Гергана роди близнаци малко преди да завърши правосъдното дело, до момента в който той беше под домакински арест.

Хората в Крушевец почитат всяка година на 11 септември паметта на дребната Краси и се молят в никакъв случай повече да не ги спохожда сходна покруса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР