В Бургаския районен съд ще се проведе поредното заседание, на

...
В Бургаския районен съд ще се проведе поредното заседание, на
Коментари Харесай

Поредно заседание за случая с полицаите, обвинени за смъртта на турски рибар

В Бургаския областен съд ще се организира следващото съвещание, на което четиримата гранични служители на реда, упрекнати от Турция за гибелта на турски риболовец, са призовани да дадат показания. Делото е формирано в осъществяване на правосъдна поръчка от турската страна и има за цел да се съберат доказателства в отбрана на българските гранични чиновници.

След като преди месец делото беше отсрочено по искане на юристите на граничните служители на реда Михаил Цонков, Живко Петков, Никола Костов и Николай Петков, през днешния ден се чака те да дадат показания. Това е част от правото им на отбрана, изяснява юристът на Михайл Цонков - Росен Кожухаров:

" Има опцията ние да представяме нови писмени доказателства. От друга страна съдът ще предложения обвинените от страна на турския углавен съд и правораздавателни органи да дадат пояснение по обвиняването, което им е повдигнато с импортирания обвинителен акт ", сподели Кожухаров.

Събраните томове с доказателства ще бъдат изпратени на турската страна. Междувременно страната ни се ангажира да обезпечи турски юрист, който да пази българските гранични служители на реда в идното дело в турския углавен съд в Къркларели. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР